News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparsvängen – med nytt upplägg

Kopparsvängen – med nytt upplägg

18-06-15

rally6
Arkivbild från 2014 med Ove Lundström

På lördag den 16:e juni är det åter igen dags för rallytävlingen Kopparsvängen, en tävling som har sina anor från 60-talet, då som vintertävling men som sedan ett antal år tillbaka körs på sommaren. De senaste åren har specialsträckor och serviceplats varit förlagt till skogarna kring Ramsberg.

I år så kommer huvudstart, serviceplats och mål vara vid Bramacs lokaler i Kopparberg. Fartsträckorna, två till antalet som förarna kör två gånger vardera, finns i skogarna mot Kloten.

Syftet med att flytta rallyt närmare Kopparberg, är att underlätta för teamen, de behöver inte dra iväg med servicebilar mm och det blir lite mer rörelse i byn. Dessutom så blir det lättare för tävlingsorganisationen, när rallyt inte är så utspritt.

Flera Kopparbergare finns med i startlistan och bland dem så finns Jacob Jansson, som får ses som favorit till totalsegern.
En annan intressant start, dock som föråkare gör Dennis Rådström som kör för KAK (Kungliga Automobil Klubben). Han leder nämligen Junior-VM och väljer alltså att testa grejerna i Kopparsvängen.

Första tävlande startar klockan 11.01 från Bramac, för att sedan efter ca två timmar vara tillbaka för service. Ungefär 90 bilar kommer till start. Karta och program kan köpas vid Bramac, Macken och Gärdeskiosken på tävlingsdagen.

Stefan Frisk, tävlingssekreterare

Kommentarerna är avstängda