News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparsvängen 2014

Kopparsvängen 2014

14-06-03
Årets upplaga av Kopparsvängen genomfördes i fint väder, och det blev något av en folkfest på ICA-parkeringens bortre del, dit start och målgång förlagts. Kopparbergarns reporter var där, pratade med folk och tog några bilder.

rally1

Första bil ut var vår tidigare rallystjärna Janne Westlunds röda Volvo 240 med startnummer 0.

rally2

Bil 89 rattades av Peter Hellström och det var hans andra tävling för i år.

rally3

Daniel Lindström var kartläsare i bil nummer 40. Han och föraren Ove Fellin sade sig ha ambitionen att göra sitt allra bästa och att de hade stora förhoppningar. (Så här efteråt kan konstateras att deras insatser räckte för seger i sin grupp!)

rally4

Bil 88 var en svart Volvo 940 som framfördes av far och dotter Stefan och Emelie Axelsson på ett så förtjänstfullt sätt, att också deras bemödanden belönades med klasseger. På vår fråga om man klarar sig utan sponsorer, svarar de, att sponsorer är ett måste på grund av att bilarna är så dyra att ta fram.

rally5

Martin och Tomie Lindberg från Hällefors deltog med en ny bil, en Golf som de importerat från Danmark och byggt om för att passa på våra grusvägar. De hade inga direkta segerplaner, utan sa sig ta det lite lugnt. Farten får komma senare!

rally6

Bil 49 kördes av Kopparbergaren Ove Lundström.

rally7

Från Mälaröarna kom Jonas och Uffe Björnvad, som också de hade en ny bil för i år, och i och med att de var tvåa i DM förra året hade de vissa förhoppningar även i år. Deras förhoppningar visade sig dock komma på skam i och med att de hamnade på slutet i resultatlistan.

rally8

Inte heller Stefan Sollenfeldt lyckades nå någon framskjuten placering i den nya tävlingsklassen R3 med sin Honda Civic av 2010 års modell, trots att den var fabrikstrimmad av Honda Racing!

Flera resultat finns att läsa på http://www.mkk.nu/Resultat/Kopparsvangen_2014.pdf

Text och foto: Sture Ekmark

 

Kommentarerna är avstängda