News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbygden 2021

Kopparbygden 2021

2021-05-18

Årets upplaga av Kopparbygden är nu klar och Hembygdsföreningen har börjat att skicka ut den till medlemmarna tillsammans med kallelse till det framskjutna årsmötet.  Som medlem i föreningen erhåller man årsskriften utan kostnad . Årsskriften är nummer 27 sedan starten och den har i år utökats med fyra sidor till 40.

I årsskriften återges komminister Einar Ihrmarks föredrag vid Ljusnarsbergs kyrkas 300-årsjubileum som är en skildring av Ljusnarsbergs historia.

Vad en spinnrock från Rasbacken kan berätta har Margareta Nordahl forskat om och vi får ta del av hennes undersökningar.

En person som växte upp i det så kallade Flaskfodralet nära järnvägen var Algot Larsson, alias Sverker. Han blev senare i livet lokalredaktör för Bergslagsposten i Grängesberg. Här berättar han hur han som pojke upplevde Kopparberg runt sekelskiftet 1900.

Ingrid Örström var barndomskamrat med Maja Forsslund. Hennes levnadshistoria berättas i årets Kopparbygden av Merit Janbrink Åhs med rötter i Kopparberg.

Ett längre kapitel ägnas åt affärer och rörelser i Ställdalen. Över 40 affärer presenteras i ord och bild. En karta visar var respektive affär låg.

Och slutligen det mystiska dödsfallet i Yxsjön.

Då museerna kommer att ha begränsade öppettider i år kommer vi inte att ha möjlighet att sälja Kopparbygden på vanligt sätt. Vi hänvisar intresserade till vår hemsida www.nkbh.se eller till Sven Larsson butik på Konstmästaregtan som välvilligt har lovat att hjälpa oss med försäljningen.

Priset på årets upplaga är 100 kr.

Vi önskar alla en trevlig läsning

Styrelsen genom Håkan M

Kommentarerna är avstängda