News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergstjejer får BEL-stipendium!

Kopparbergstjejer får BEL-stipendium!

Sparbanksstiftelsen Bergslagen har inrättat stipendier för elever på Lindeskolan, BEL-priset. Detta står för ”Bra Elev på Lindeskolan”. Med stipendierna vill Sparbanksstiftelsen skapa en positiv publicitet kring Lindeskolan och uppmuntra elever som gör en positiv insats. Stipendierna delas ut i åk 3, ett per program. De delas ut till elever som har utmärkt sig för att vara speciellt positiva, ambitiösa och duktiga i sina studier, samt är goda representanter för sitt program. Stipendierna är 10 000 kr vardera.

I år var två av de utvalda stipendiaterna Magda Westholm och Emelie Svedberg från Kopparberg! Magda går på Barn- och Fritidsprogrammet. Magda berättar att när hon började i Lindeskolan hade hon mycket att kämpa med. Men hon har verkligen kämpat och hennes skolarbete är nu på hög nivå. Både skolan och praktikplatser är mycket positiva till hennes framsteg. Hon har också fått beröm för att hon alltid har en positiv inställning. Magda är stolt och mycket glad över sitt pris och tycker att det känns jätteroligt att ha fått ut något av tre års kämpande!

Emelie går på Lindeskolans Teknikprogram. Emelie fick stipendiet för sin förmåga att ta till sig nya kunskaper inom alla områden. Hon har inte bara lyckats väl i teknikämnena, utan även i t.ex. bild, sång och musik. Hon har också fått beröm för noggrannhet utöver det vanliga och för att bidra med en hjälpsam attityd. Även Emelie är naturligtvis en stolt stipendiat!

Ett stort Grattis säger vi på Kopparbergarn till dessa fantastiska tjejer! Fortsätt med er positiva framåtanda och Lycka Till!

 

Text: Anna-Lena Didić

Foto: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda