News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergsmarken 2020

Kopparbergsmarken 2020

2020-09-27
24 September 2020 – På promenaden idag passerade vi som så ofta Rydbergsdal och på lördag skulle det varit marken, om inte detta varit ett udda år.

Nu ser det ut så här, där det normalt sett byggs ett tivoli den här dagen, men här syns bara höstprakten till. Nåja har sett på FB (facebook) att ett antal knallar skulle komma på fredag och lördag och ha ”torgdag”. Vi får se hur det går.

Fredag fm och vi tar den vanliga promenaden ner till Gärdeskiosken, men eftersom jag lovat att ”skramla” med en bössa för Värdens Barn, så blev det bilen upp till parkeringen vid bowlingen och sedan en promenad runt om. På torget har det börjat byggas upp för torgdagarna som annonserats.

Även vår ”blomsterflicka” hade ställt ut lite extra.

Men på Gamla gården pågick inte det sedvanliga bygget av scen och dansbana som hör Gammelmarken till.

Vid Macken kan man se att något är på gång, för här lyser marschaller det lockas med sänkt bensinpris.

På baksidan av Kopparhallen hade det ställts upp blomförsäljning och vår skohandlare hade skyltat lite extra även hon, så lite marknadsstämning är det nog ändå.

Dags att göra det som ska göras, nämligen skramla, så jag kollade runt lite bland knallarna och fick glädjande besked från dom. Inte så mycket folk, men det är fredag fm, så vad är att vänta, men de som är här har tydligen väntat för jag tror all hade spräckt nollan vid lunchtid.

Efter en fika på Kopparbergs Konditori, var det tid att skrida till verket. Bössan hämtades ur bilen och jag fattade posto, eller rättare sagt gick runt. Alla var ganska givmilda och nästan ingen gick förbi utan att lägga i något. Någon enstaka menade, att de inte hade lösa pengar längre. Men jag lyfte upp bössan och visade att vi är moderna, så försök inte vi tar naturligtvis Swish, kom oftast några mynt, en sedel eller oftast en telefon fram. En tur in på Kopparhallen visade att även där stod en bössa på en kassadisk, så om ni missat att lägga i min bössa så kan ni komma ihåg den när ni handlar. Den borde stå där hela veckan annars, som sagt vi tar Swish och numret är 9019506 och kom ihåg att skriva kommunkod 1864 för Ljusnarsberg. Ni kan nog hitta er kommunkod på nätet, om ni skulle vilja stötta någon annan kommun.

Fredag eftermiddag ägnade jag åt att kramla in pengar till Världens Barn och efter att tillbringat några timmar i Kopparbergs Centrum med bössan så kom vi på, att PRO har ju boule på fredagarna. Så som den goda medlem jag vill vara tänkte jag, att lite boule på fredag em kan inte skada, så vi packade bössan i bilen och ställde kosan till Bångbro och den f.d. tennisbanan.
Gott om folk här.

Jag tänkte som så: Jag ställer bössan på ett bord, kanske nämnde jag något om att skicka runt, sedan började jag mingla lite och blev inbjuden att delta i spelet, vilket resulterade i en trevlig eftermiddag på Tallheden. Det bjöds även på korv och fika vilket som vanligt höjer trivselfaktorn. Enda smolket i bägaren var nog, att det lag jag lottades in i förlorade sin match men jämnt var det, för när vi avslutade den hade halva styrkan redan lämnat för andra fredagsaktiviteter.

Innan vi kom iväg därifrån uppfattade jag att PRO naturligtvis skulle vara med på torget när det händer något, så vid niotiden skulle de samlas vid den vanliga träffpunkten Esters Kiosk. Men om det kommer mera i nästa reportage, för nu är det dags att säga ”Godnatt”.

Oj får inte glömma bössan, men den hade klarat sig bra, för den hade ökat betänkligt i vikt, mest visuellt pga. de sedlar som syntes men även tyngdmässigt. Tack PRO:are!

Text och bilder Benny Collin

Kommentarerna är avstängda