News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergs Marknadshelg 2020 lördagen

Kopparbergs Marknadshelg 2020 lördagen

2020-09-28

Lördag 26 sept. 2020. Detta brukar ju normalt vara den stora marknadsdagen i Kopparberg med 10 000 tals besökare och trångt på gator och grönytor. SMHI hade gett oss skräckväder i prognosen, 30 mm regn och blåst, så skulle det komma något folk. Frukost som vanligt vid sjutiden, mina vanliga morgonsysslor, vilka oftast består av någon timmes lek vid datorn för att få igång skallen dvs. patienser och naturligtvis rensa bort alla dessa skräp-e-postar som kommer. Morronkaffe lite tidigare än vanligt, sedan upp på byn för att börja dagens pass.

Parkerar bilen, som bara vä med för att slippa hålla koll på bössan, om PRO behöver någon hjälp vid Esters Kiosk. Ok, tältet ska resas, vilket går lättare när man är fyra så bara att rycka in, men när det väl är uppe går det enkelt och ytterligare en kopp kaffe slinker lätt ner.
Jag har tänkt att slå till vid den här platsen och ha den som utgångspunkt under dagen.

Tyvärr blir det inte så många bilder som önskvärt, för kameran fick vila i bilen, men innan dess tar jag en promenad med kameran. Hade sett på FB att det skulle vara aktiviteter på flera platser i byn, så dags att kolla hur läget är denna annorlunda Mickmäss.
Färden ställs först till John Scotts där det ryktas om försäljning och på vägen dit kollar jag om det är något folk i byn

Jodå den parkeringen är full. På uteserveringen är det full rulle med upplockning inför dagen.
Det annonseras också till Oktoberfest bäst att kolla.

 

Nåja, här öppnar dom kl 12, så jag kollar in nästa ställe som annonserat ”torgdag”, nämligen vid den gula villan i backen ner till Rydbergsdal. Där gick det bland annat att bli stylad i håret eller ta en tallrik kålsoppa, men även fylla på frysen med Birgits hembakade eller få sig en varmkorv av indianhövding Tomas. Här öppnar dom kl 11, så även här är jag ute lite tidigt, men jag har bössan med så det skramlar till då och då.

  

Tillbaka på torget och här har Bengan och Lasse kommit igång ordentligt med lottförsäljningen. I kioskenstår Rita och Brigitte på första passet  och det går faktiskt att vinna det bevisar den här killen.

Dags att jobba lite så nu får kameran vila lite, men några bilder från förmiddagens upplockning bland knallarna blir det.

Tyvärr inte så många bilder från och på PRO:s plats, men jag ser att Sture har kameran framme, så kanske han kan komplettera lite.

En liten rapport om hur det har gått.
Bengan uppgav att det har sålts 249 lotter och hur mycket kaffe som gick åt förtäljer inte historien men alla som ville kunde få en kopp och en muffins. Han vill dessutom genom detta forum tacka alla som ställt upp både som köpare, besökare och inte minst funktionärerna, ingen nämnd och definitivt ingen glömd så: TACK alla.

Text och bilder Benny Collin

PS.
Beträffande vädret från kl 8 uppehåll och tidvis nästan så solen sken igenom ca 15 gr perfekt marknadsväder alltså.
DS.

Kommentarerna är avstängda