News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergarn, en världspublikation!

Kopparbergarn, en världspublikation!

2020-04-20

I dessa tider, då allt tycks kretsa kring den pandemi, som drabbat oss människor på det klot som kallas Jorden, vill vi i stället rikta er uppmärksamhet på Kopparbergarns spridning över samma lilla kula i rymden.
Som ni säkert observerat, finns det en besöksräknare i Kopparbergarns vänstra kant. Det är den, som heter Flag Counter och som visar en massa flaggor och bokstäver. Siffrorna där visar hur många gånger Kopparbergan öppnats under sin ”livstid” och inte hur många enskilda personer som läst den.  Men hur många har undersökt räknarens funktioner lite djupare?

Om man klickar på besöksräknaren, kan man komma åt statistik över både den senaste tiden och i lite längre perspektiv, och konstatera att det dagliga besökarantalet ligger på ett genomsnitt av tämligen blygsamma 250.

Men, som Mark Twain en gång påstås ha sagt: Det finns tre sorters lögn – ren lögn, förbannad lögn, och statistik!

Räknaren tar bara hänsyn till den så kallade IP-adressen, vilket kan innebära att alla datorer, som är kopplade till samma router, räknas som en.
En annan sak som kan göra statistiken missvisande: Även fast många läser Kopparbergarn varje dag, finns det andra, som bara tittar in en eller ett par gånger i veckan, så över tid räknar vi med att läsekretsen utgörs av 750 – 1000 personer.

En intressant sak som kan belysa ovanstående påstående (medveten ordlek):

Om man klickar på besöksräknarens ”Flag Map” kommer man till en världskarta som med flaggsymboler markerar alla länder, där man åtminstone någon gång läst Kopparbergarn. Det är 127 olika länder, spridda över hela världen!
På kartan finns också möjlighet att se lägesrapporter för den senaste månaden, eller till och med den senaste veckan, då 20 – 30 olika länder är representerade i statistiken.

Nog kan vi väl anta att en och annan ur vår ”globala” läsekrets egentligen har tänkt sig att hitta information om de drycker som produceras i Kopparberg, men förhoppningsvis får de flesta ändå, via Googles översättning, ut lite glädje av besöket eftersom många ses återkomma mer eller mindre regelbundet.
Vi, som på olika sätt bidrar till att sprida Kopparbergarn över världen gläder oss i alla fall åt visad uppskattning.

/Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda