News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergarn delar ut trivselpengar

Kopparbergarn delar ut trivselpengar.

2016-10-30

Så var det åter dags för Kopparbergarn att dela ut en slant till kommunens äldreboende.
De anställda utför ett stort och viktigt jobb när de med god fantasi gör saker för att förgylla vardagen för dem som finns på äldraboendena i kommunen. Kopparbergarn ger, med hjälp av sina annonsintäkter, ett litet bidrag så att det går att göra något lite mer.
Kopparbergarns Sture och undertecknad fick det hedersamma uppdraget att dela ut kuverten med kontanterna.
Resa inleddes på Koppargården och fortsatte sedan till Treskillingen.

DSCN2924_650px-1

Utanför entren mötte vi ett sällskap som var på väg ut på promenad. Varje torsdag träffas några glada volontärer som tar rullstolsbundna från Koppargården och Treskillingen med på en promenad. Inga-Lill Bäcker berättar att det är Korpen och Röda Korset som arrangerar. Även på Solgården håller Röda Korset i en vandring varje vecka. De bjuder också på kaffe efter promenaden som brukar ta ca 1 timme när vädret tillåter. En gång per år blir volontärerna bjudan på en hemlig resa som brukar vara mycket trevlig. Det är många som vill komma ut varje vecka så det behövs fler frivilliga krafter.

DSCN2923_650px-1

Väl inne på Treskillingen mötte vid Ulla Karin Huovinen som med stor glädje tog emot bidraget. Hon berättade att de föregående bidraget hade spenderats på bl.a. jordgubbar, tårta och grillkorv.
Så gick färden till Solgården.

DSCN2925_650px-1

Där träffade vi enheteschef Yvonne Andersson.
På Solgården skulle det anordnas en Novemberfest. ”KlotJohan” kommer och spelar. Det blir sång och dans. Borden dukas till fest. Tack vare bidraget från Kopparbergarn kan man ta ut svängarna lite extra.
Så var det bara ett besök kvar och det var dagligverksamheten Solstickan.

DSCN2927_650px-1

Dit kom vi mitt i eftermiddagsfikat.

DSCN2929_650px-1

Lisa Danielsson kvitterade ut bidraget och berätta lite om verksamheten. Dit kommer det bl.a. personer som bor på kommunens särskilda boenden. Man utför lättare arbeten, driver ett loppis och umgås.
Så var det slut på kuverten för den här gången.

Text och foto: Thyra Lundell

Kommentarerna är avstängda