News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Konststigen i Hörken

Konststigen i Hörken

2021-05-29

Konststigen i Hörken är klar för invigning.  Den blir i morgon den 30/5 klockan 13 ute vid Hörkens kyrka.

Ljusnarsbergs konstförening har gett ekonomiskt stöd till de konstnärer, som har skapat verk till evenemanget, genom att de fått ett bidrag på 75000:- från Statens kulturråd. Nu har de fått till en utställning utomhus som en konststig i dessa Coronatider.

Åtta konstnärer är med och de har fått 7 500 kronor var. Konstnärerna som deltar är Gunilla Dovsten, Lisa Lager, Nicolai Nickson, Kristine Tomtlund, Toril Hedberg, Åsa Hedberg, Kicki Hendahl och P-O Söderlund. Eva Wikman ställer också ut under arrangemanget utan att få ekonomiskt stöd

Temat för utställningen är ”Naturligtvis” och ska spegla naturen, klimatet och den tid människor lever i nu. Konstvandringen skulle gå efter den gamla Kyrkstigen, men man blev tvungen att ändra rutten, eftersom stigen restaureras.

Nu får man gå längs vägen till Perrabacken och vidare till Grills. Parkera bör man vid kyrkan eller kyrkogården, eller vid Galleri Fridhem, om inte många kommer samtidigt.

Efter invigningen av konststigen, finns våfflor och kaffe / te / saft i serveringen vid Galleri Fridhem.
Grillen är tänd och det kommer att finnas något även i den. Vill du ta med din egen picknickkorg, kan du också göra det.

Alla är Välkomna hälsar Ljusnarsbergs Konstförening!

Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda