News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Konst & Rally med två ”Kopparbergare”

Konst & Rally med två ”Kopparbergare”

2022-11-18

Låt mig få presentera en trogen ”Kopparbergare”. I alla år har han kört för motorklubben MK Kopparberg. Hans bilar är i toppskick! Han kör fort och man brukar finna honom i övre delen av resultatlistan. Hans namn är Göte Nygren! Foto: Nils-Brage PetterssonGöte debuterade annandag jul 1973 i Filipstads Knäckebrödsvängen. ”Det var i en Saab V4 med skyddsplåt och speciellt avgassystem, det var allt. Jag hade brorsan Anders med mig som kartläsare. Han åkte med på debutanttävlingarna, sen ville han inte vara med längre!” Egentligen började det redan med Christer Sunner, han åkte med som kartläsare några tävlingar under 1972. Christer Sunner, också MK Kopparberg, vann massor av tävlingar och deltog i SM. Han var en riktig fortåkare och hade alltid toppskick på bilen.

Göte växte upp i Ramsberg, men började tidigt arbeta i Örebrotrakten. Men han har varit MK Kopparberg trogen under alla år. För er som vill se en attraktion i rallysammanhang, kom och begrunda Götes Saab Sport. En grupp 2 trimmad rallybil i toppskick!

Här har vi den andre ”Kopparbergaren” som kör för MK Kopparberg, Lars Larsson. Bilen är en VW 1500 S. Observera det oskyldiga avgasröret som pekar ut, men skenet bedrar … Foto: Nils-Brage Pettersson

Det roliga med den här bilen är att det är en vanlig folkvagn. Men inte den där vanliga modellen, VW 1500 är mer avlång och inte så bullig. Många idag har nog knappast sett den! Lars Larsson tar fram ett foto med Björn Waldegård bakom ratten, det är inte vilken bilmodell som helst, minsann! Lars har haft bilen i 12 år och har blivit lite av en VW-specialist. I garaget ligger motordelar av olika slag. Motorblock, topplock, allt till VW. Kom och se denna grupp 2 trimmade rallybil på fulldubbade tävlingsdäck på garageuppfarten.

 

Akvarellteknik på ”Stonepaper”                                                                                               

Verket heter ”Förvandlingen” och kommer att finnas på plats i Ateljén. Foto: Nils-Brage Pettersson                                                     

På Ateljé Vallnäsvägen 2 råder full aktivitet. Första advent närmar sig och den andra advent öppnar Karin Ateljén för utställning. Målningen ”Förvandlingen” är gjord på ”stonepaper”, som är ett vitt slätt papper av kalkstenspulver. Pappret har en fantastiskt fin yta, men det ställer krav på utföraren.

Välkommen till Ateljé Vallnäsvägen 2 i Örebro, den 3-4 december kl. 11.00-18.00.

Text: Karin o Nils-Brage Pettersson samt redaktionen

 

Kommentarerna är avstängda