News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Konsert i Bångbro

”Det är vackrast när det skymmer”

14-06-29
179

Ljusnarsbergs kammarmusikförening bjöd ”kulturglimtar”s publik på en finstämd och mycket vacker musikstund i Bångbro f.d. missionshus under lördagseftermiddagen.

171

Publiken fick lyssna till ett varierat program med arrangemang för klassisk gitarr blandat med solosång av olikartade kompositörer och det var stämningsfullt från den första tonen av Ponche över Schubert till Mikael Mannbergs egna intermezzo med just namnet ”det är vackrast när det skymmer” och det var vackert.

184

Mikael Mannberg kommer ursprungligen från Ramsberg, men bor nu i Västerås efter avslutade studier vid Musikhögskolan i Piteå.

148

Där har även romanssångerskan och den blivande operasångerskan Hanna Wikström tagit examen för att fortsätta studera operasång i Trondheim.

155

Vi hoppas på ett återseende vid Opera på Skäret i framtiden! Den rösten vill säkert många höra mer av.

181

Efter pausen framfördes Kurt Weills ”Surabaya Johnny” från 20-talets Tyskland vilket blev ett starkt exempel på de båda musikernas samarbete och det märktes tydligt att den musiken hörde till deras egna stora favoriter.

Efter några spanska musikstycken avslutades den välbesökta konserten med Griegs ”Jeg Elsker Dig” och en extrasång, innan alla gick hem glada och nöjda trots regnet.

Text och foto: Monika Käller

Kommentarerna är avstängda