News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Konsert för Världens Barn

Konsert för Världens Barn

17-10-22
IMG_4700

”Ge en sol till Världens Barn”, ja så började Kulturskolans kör, konserten i torsdags kväll!

IMG_4702

Med sång, musik, konst och glädje gjorde barnen och lärare på Kulturskolan sitt bästa för att samla in så mycket pengar till Världens Barn som möjligt!

IMG_4703

Trots att det bara var sju elever i kören, så lyckas de med konststycket att sjunga flerstämmigt, bl.a. i låten ”Paper planes”!

Den lilla kören för åk. 3-5, kunde verkligen kallas den lilla kören denna kväll, då det bara var fyra elever på plats. Men tillsammans lyckades de ändå sjunga just låten ”Tillsammans” och ”Jag vill ha en egen måne”! Det var riktigt modigt gjort av dem att ställa sig framför all publik och sjunga när de var så få! Lite nervöst var det allt, men det gjorde ingenting för lite glada skratt mitt i låten, påminde om att konserten faktiskt var för Världens Barn!

IMG_4705

Något som blivit av en tradition under denna konsert är att det målas en tavla under kvällen, som sen auktioneras ut för Världens barn! Kvällens konstnärer var Siba och Sally!

IMG_4706

När barnen målade så sjöng Nadja ”Truly, madly, deeply”, och Mira bjöd på ett fiolsolo med ”Trondheimsfjorden”!

Sjöng solo under kvällen gjorde också Siba till den ”gamla schlagern” ”Min kärlek”.

IMG_4707

Vid sidan av alla solister, så får vi inte heller glömma dessa fantastiska ungdomar som tränar på sina instrument och var med och spelade fiol, cello, gitarr och bas,

IMG_4712

utan er hade det blivit bra tyst i kyrkan!

Höjdpunkt för alla konserter, och så även för denna var sparad till slutet! Här stämde kör och orkester upp i låten ”When you belive”, Nadja och Alva var duktiga solister och tillsammans bjöd de på en riktigt fin avslutning på kvällen!

IMG_9475-650x488

Fem glada tjejer samlar in pengar till Världens Barn!
Foto: Beni Didic´

Text: Anna-Lena Didic´
Foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda