News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kollationering i Löa Hytta

Kollationering i Löa Hytta

19-05-18

Nu börjar träningen på allvar av det spel, som kommer att visas i Löa Hytta under sommaren. Årets spel heter Vattenpussar – en rinnande rolig saga genom Löa Hytta.

Hela ensemblen med skådespelare, statister och barn samlades i Hyttcaféet på lördagen för att få information och gå igenom manuset.

De flesta huvudskådespelarna är nya för i år, men några har varit med förr.

Det har t.ex. Luffaren Fargo (Daniel Epstein). Daniel  är skådespelare, textförfattare och ledarskapskonsult. Genom åren har han haft uppdrag på bland annat Dramaten, Stockholms stadsteater, Scalateatern, Teater Lasse i Parken, Teater Galeasen, Tyrol och många andra ställen. Han började tidigt och var med redan som 3-4-åring i pappans kasperteater i Täby, där han växte upp.

Även spöket Anna (Nathalie Nilsson) har varit med tidigare. Nathalie har erfarenhet av skådespeleri både på scen och framför kameran och älskar att arbeta med känslor och dess uttryck. Hon har jobbat mycket med både komik och tragik. Hon fick Kulturgymnasiets Teaterstipendium 2014.

Barnen får en mer framträdande roll i år än tidigare

och de är verkligen duktiga både att agera och sjunga.

Efter genomgången fick alla som behövde prova ut kläder åt sig.

Hyttans Hemligheter har ett stort förråd av kläder och nu kunde smeden (Åsa Älmeby Thorne) få sitt ”smeförklä”,

sin ”smemössa” och skjorta för rollen. Barbro Gerdtsson hjälper till. Åsa är från Stockholm och har spelat både film och teater. Hon har dessutom arbetat även som inspicient och attributör och varit engagerad både i fri teater och på större scener.

Mira Maja (Linnéa Bäck) får både hatt och klänning. Linnéa bor både i Falun och Borlänge. Hon är bara 17 år och läser estetiska programmet med inriktning teater på Haraldsbogymnsiet i Falun. Teater är ett stort intresse och hon drömmer om att få vara med i musikalerna Annie och Kristina från Dufvemåla.

Det är också ett nybygge på gång, en ny scen, som kommer att användas i sommar.

Hela området är som en vacker scen. Bäcken rinner genom hyttområdet,

smedjan pryder sin plats i naturen och

naturen själv inramar hela spelet.

Regissör är Helena Brusell, som också skrivit manus. Helena är känd för sitt projekt Trolska skogen, ett sagoäventyr i Hälsingland.

På plats fanns också Rolf Elmström press- och marknadsansvarig. Han såg till att även Kopparbergarns medarbetare fick fika med smörgås och gobit.

Datum för sommaren 2019 är klara. Teatern spelas från den 5 juli till den 4 augusti, kl 11-15, flera föreställningar varje dag! Det går redan att köpa biljetter. Besök deras hemsida http://hyttanshemligheter.se/

Text Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda