News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Klent intresse för Alzheimerdag

Klent intresse för Alzheimerdag

16-09-24

IMG_8419

Bergslagens Demensförening hade en dag på biblioteket för att sprida upplysning om  alzheimer och andra demenssjukdomar men sorgligt nog fick Christina Axelson som representerade organisationen sitta ganska overksam efter som publiken tycktes svika den här dagen.

Många människor drabbas av demenssjukdomar när de blir äldre, men ibland drabbas även yngre och det är viktigt att lära sig känna igen de tidigaste symptomen. Även om man ännu inte kan bota sjukdomarna ifråga, så kan tidig behandling bromsa upp förloppet. För anhöriga, som lever i nära relation med någon demensdrabbad, finns det mycket hjälp och råd att få, och Bergslagens Demensförening kan bidra med information. På biblioteket finns också böcker, som anhöriga till demenssjuka har skrivit.

IMG_8421

Genom föreningen kan man också få anhörigvårdarkort som den som vårdar en anhörig i hemmet med svår sjukdom kan ha i sin plånbok. Om den vårdande personen råkar ut för en olycka el. liknande så finns ett bevis i plånboken som gör att man snabbt ser till att ge stöd till den sjuke i hemmet.

Den som är intresserad av att veta mera kan ta kontakt med föreningen via den här länken: Bergslagens Demensförening

Text: Björn Öringbäck

Foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda