News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Julskyltningssöndag 2020

Julskyltningssöndag 2020

2020-11-30


Bild från julmarknaden 2015

Första Advent brukar ju kallas julskyltningsdan och tidigare år har det varit gott om aktiviteter både på Malmtorget och i övrigt på byn. Men i år är ju som bekant förutsättningarna annorlunda. PRO:arna i Kopparberg hade ordnat en egna aktiviteter, och så här  rapporterar Benny Collin om dessa.

Hej alla Kopparbergarns läsare! Senast ni hörde av mig funderade jag på att ge veckorapporter om PROs förehavanden och sedan skenade smittspridningen och nya restriktioner gjorde att alla gemensamma aktiviteter återigen ställdes in. Nåväl vi har hållit oss lite för oss själva och lusten att skriva till er har inte velat infinna sig riktigt men idag infann sig lite lust när det var dags att lämna skogsstigarna och promenera på byn eftersom PRO bjöd in till en tipspromenad eftersom den traditionella julskyltningen kommit av sig lite.
Morgonen bjöd på denna utsikt genom köksfönstret.

Lite puder hade lagt sig under natten och lite gladare miner trots ca 5 minusgrader.
Förmiddagen förflöt i lugnt tempo med lite avkoppling vid dator och en härlig svenskdag i skidspåren från Finland.
Efter lunch var det dags att tänka på glögg och pepparkakor och var hittar vi det idag? Jovisst på Malmtorget så på med jacka och skor och ut och traska. Eftersom jag visste på ett ungefär var frågorna skulle finnas ”fuskade” vi lite och gick tipspromenaden baklänges, så vi ställde kosan till stationen och gick sedan upp mot byn och vidare ner till Macken som var de båda ändarna på slingan. Den finns förövrigt kvar till den 12 december så alla som vill kan ta promenaden och svara på de kluriga frågor som sitter uppe efter vägen. Hämta och lämna kupong på blomsterhandeln.

På torget var det full rörelse med försäljning av paketlotter och som synes bärs det på vinster som enligt uppmaning inte får öppnas förrän på julafton.
I kiosken serverade Brigitte och Rita glögg och pepparkaka.

Bakom bordet med alla julpaketen fanns Bengan, Anders Z och Lasse Gerebrant som såg till att kränga både paketlotter och Bingolotter till uppesittarkvällen, de senare för Kopparbergs Bollklubb. Tyvärr blev bilderna på dessa tre herrar för suddiga för presentation och om det berodde på min darrighet eller deras glöggpimplande 🙂 förtäljer inte sagan.

Juldekorationerna gav en trevlig inramning till den lilla julstämning som trots allt kunde skymtas. Och när mörkret börjar lägga sig gör sig ljusgardinen på torget ännu mer.

Så har även denna första advent gått och vi promenerar hemåt till den väntande middagen.
Hoppas inspirationen infinner sig snart igen annars får jag önska alla en riktigt GOD JUL!

Text o bilder Benny Collin

Kommentarerna är avstängda