News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Julmingel med LIHF

Julmingel med LIHF

14-12-12
julmingel-3

Ljusnarsbergs Industri och Hantverksförening lade i år sitt sedvanliga julmingel till Bångbro Herrgård, och drygt ett tjugotal medlemmar tog sig dit, trots att mycket annat också händer så här års. Deltagarna hade i alla fall all anledning att vara nöjda med sin prioritering, eftersom det under kvällen bjöds på en riklig julbuffé och trivsam underhållning.

julmingel-9

För den senare svarade Peter Ericson från Avesta med sång och spel och han engagerade också publiken med musikaliska tävlingar på precis rätt nivå.

För att skaffa fler poäng till laget, kunde man få sjunga lite på den sång man gissat rätt på och

julmingel-7

både Anna-Lena Danielsson

julmingel_10

 

och Inger Aftonljus gjorde så gott de kunde. Vann gjorde ändå Anna-Lenas lag.

Att Peter kom till Bångbro den här dagen, berodde lite på ödets spel. Egentligen var en lokal artistduo engagerad, men då en i duon råkade bryta armen nödgades de boka av sitt uppdrag med kort varsel.
Föreningens ordförande, Jeanet van Damm, fick då raskt vaska fram en ersättare via Internet. Och hon hade tur. Vid kontakt med Peter Ericson, visade det sig att han faktiskt kunde klämma in just det här framträdandet i en för övrigt fulltecknad kalender!

Julens delikatesser smakade förstås utmärkt, som alltid på Herrgår´n, och alla lät sig väl smaka och stämningen låg på topp. Det faktum att alla känner alla i en sådan här samling bidrog också till att julminglet blev en glad och livlig tillställning.

Text och foto: Björn öringbäck

Kommentarerna är avstängda