News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Julmarknad på Prickens Pensionat

Julmarknad på Prickens Pensionat

2018-12-12

På Prickens Pensionat är gästerna fyrbenta, olika storlekar och olika färger.

I söndags var det julmarknad. Tipspromenad, lotter, loppmarknad.

Fina julprydnader var till salu för hugade spekulanter. Kaffe med dopp kunde man också njuta av.

Hugo hjälpte till att sälja tillbehör till hundar och katter.
På en rundtur i pensionatet kunde Kopparbergarn konstatera att det var i det närmaste fullbokat.

Minna Lind berättade att till helgerna är det fullt på rummen. Det är stora fina rum med sovplats och fåtölj. Inga kala ytor. Gästerna var lugna och såg ut att trivas alldeles ypperligt. Både hundar och katter är välkomna.
Men man driver inte bara pensionat. En förening som heter ”Hopp för hemlösa” tar emot hundar och katter som tyvärr inte haft så gott liv.

Just nu fanns där en hund som väntade på ny familj. En liten, nästan vit 8-åring. Snälla, lite rädda ögon som gärna ville ha kontakt, men inte vågade. Kommer säkert att bli en underbar familjemedlem efter någon vecka, när den lärt sig att människor inte är elaka.
Det brukar ta någon månad innan de omhändertagna hundarna eller katterna kommer till nya hem. Blir det alltför lång tid brukar de få flytta till kontoret när miljön är mera hemlik och de får naturlig kontakt med folk.
Numera är det Länsstyrelserna som omhändertar djur och placerar ut dem tillfälligt i pensionat.
Förut var det polisen. Man hjälps fortfarande åt. På kontorstid tar Länsstyrelsen hand om djur. Kvällar och helger blir det Polisens uppgift.

Kopparbergarn kom snart underfund med att de fyrbenta julmarknadsbesökarna på något vis hade haft någon relation till Prickens Pensionat.

Vi mötte Mia Nilsson Johansson med Pongo.

Han kommer ursprungligen från Rumänien tillsammans med 3 syskon.

Av dem valde reservmamman Pongo till ny familjemedlem.
Efter att ha klappat och pratat med hundar, hussar och mattar smakade det gott med kaffe.

Kopparbergarn fick sällskap av Ove Ejemalm och Margareta Carlemo från Motala. För några år sedan var de behov av att en kort tid få hjälp att sköta sin hund. Ove köpte för en gångs skull Expressen, det är långt mellan gångerna. Där fanns det en bilaga som berättade om olika smådjurspensionat. De valde Prickens Pensionat. När de sedan behövde kattvakt var valet enkelt, det blev åter Pensionatet i Silverhöjden.
Så var det dags att lämna den mysiga, ljusa och ombonade miljön för att ta sig hemåt i gråvädret. Det var en lite annorlunda julmarknad men med många fina bekantskaper.

Det känns gott att veta att det finns platser där djuren blir omhändertagna och vårdade av personer som respekterar dem och ger en god omvårdnad.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda