News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Julmarknad i Vasselhyttan

Julmarknad i Vasselhyttan

2023-11-15

Den 11 november begav vi oss mot Vasselhyttan. Fågelvägen är det 15 kilometer sydost. Bygdegårdsföreningen har Traditionell julmarknad i Vasselhyttans Bygdegård. Försäljning av stickat, virkat, vävt, keramik, smycken, honung, snickerier, granrisalster, hembakt, lotterier m.m. Servering med fikabuffé, hamburgare och korv.

Varsågod här finns det godis. Dags att trappa upp! Kliv in, dörren är öppen. Här inne finns det en hel del smått och annat gott. Fullt med folk. Det är marknadskrafter.

Julmarknad i Bygdegården redan nu. Bygdegårdsföreningen är arrangör. Som alltid, i alla fall sedan 30 år tillbaka är de först. Vasselhytteborna visar framfötterna eller ska man säga att de tassar runt redan nu? Foto från ovan med många vana försäljare och kanske med någon ovan.

Julgranen är tänd sex veckor före jul? *Vasselhyttan är alltid först. Undrar om de är så långt före när det gäller semlor också? Då blir det decembersemlor. Semmeldagen år 2024 är förresten tisdagen den 13 februari.

Förkläden och en hel del annat. Idogt arbete. Många timmar med låg timpenning.

Ett stort parti med mössor i förgrunden. Har inget att göra med Mösspartiet. Mössorna, kallades ett svenskt politiskt parti under frihetstiden (1719–1772). ”Skor” med mera i bakgrunden.

Kransar fanns också. Pryder kanske en dörr någonstans senare.

Fikastunden är bara ett måste. Lussekatterna har redan vaknat. Men det gjorde ingenting för det var gott. Det var fullt med folk vid kaffeborden.

HISTORIK: Vasselhyttans Bygdegård uppfördes 1922. Gården var Örebro läns första bygdegård och tillika en av landets första. *Nu kan man förstå att de vill vara först med allt. Det ligger i Vasselhyttans DNA.

Nu åter till hembygden dvs. Byn = Kopparberg.
Vad fasen står det? Foto inifrån bilen. Men vad har hänt med vägskylten? Det måste vare fel. Bäst att kolla närmare.

KÖPPEBÄRG
Jo, det är ändrat. Är det samma person som gjorde BREEDSJÖ-skylten? Detta kan inte vara sant. Är detta bara hittepå? Det måste det vara. Man blir då aldrig riktigt klok på någonting.

Foto och text: Bo Kempegård

 

 

Kommentarerna är avstängda