News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Julkonserter på Opera på Skäret

Julkonserter på Opera på Skäret

16-11-25
Den 3 och 4 december arrangerar vi två högkvalitativa julkonserter i Kammarsalen på Opera på Skäret. Två operasångare som i somras uppmärksammades för sina insatser i Den flygande holländaren sjunger på konserterna: Susanna Sundberg och Magnus Vigilius. Susanna Sundberg, alt från Stockholm, gjorde rollen som Mary, och danske tenoren Magnus Vigilius, gjorde rollen som Erik i operauppsättningen som hyllades av både publik och kritiker.

På julkonserterna ackompanjeras de av Stefan Lindgren, en av landets skickligaste pianister, och Ann Elkjär, som hyllats för sitt vackra, och lyriska flöjtspel. På programmet står klassiska pärlor i julens tecken.

Julkonserterna börjar klockan 16. Under helgen arrangeras också en julmarknad med lokalt kvalitetshantverk klockan 12-18 och i Operacaféet erbjuds jultallrik (endast förbeställningar) och kaffe och julfika under samma tid.

Publiken kommer från när och fjärran: på lördagen rullar traditionsenligt ett chartrat tåg från Stockholm in med resenärer som efter konserterna äter julbord på hemresan till Stockholm. Och bägge dagarna kommer en fullastad buss med konsertbesökare från Eskilstuna.

Mer om artisterna:

magnus_vigilius

• Magnus Vigilius är en erfaren tenor från Danmark som också Skäret-debuterade i Den flygande holländaren, i rollen som Erik. Under hösten sjunger han i två uppsättningar på den tjeckiska nationaloperan i Brno, Kat’a Kabanova och Tosca innan han återkommer till Skäret för julkonserterna.
http://magnusvigilius.com/

susanna_sundberg

• Susanna Sundberg, alt från Stockholm, som gjorde sin Skäret-debut i somras i rollen som Mary, har gjort en rad operaroller, bland annat på Kungliga operan och Folkoperan i Stockholm, liksom på Göteborgsoperan.
http://www.susannasundberg.com/

stefan_lindgren

• Stefan Lindgren har varit solist i ledande orkestrar som Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmoniska Orkestern och Göteborgssymfonikerna. Han har gett ett stort antal pianoaftnar och kammarmusikkonserter i Sverige och i städer som New York, London, Paris och Wien. Han är en flitigt anlitad pianist på Opera på Skäret.
http://www.stefanlindgren.com/

ann_elkjaer

• Ann Elkjär har uppmärksammats för sitt uttrycksfulla sätt att spela tvärflöjt, inte minst i kammarmusiksammanhang, bland annat tillsammans med den engelske gitarristen Martin Fogel och den tyska pianisten Hee-Won Park.
http://annelkjar.se/start/

Se även:
http://www.operapaskaret.se/hogklassig-kvartett-pa-arets-julkonserter/ 
http://www.operapaskaret.se/susanna-sundberg-sjunger-brahms-och-bach-pa-julkonserterna/
http://www.operapaskaret.se/ta-jultaget-till-opera-pa-skaret/

Foto Stefan Lindgren: Johan Ljungström
Foto Ann Elkjaer: Per T Buhre
Foto Susanna Sundgren & Magnus Vigilius: Andreas Hylthén

Mer info: Sten Niclasson, konstnärlig ledare: 070-890 15 02

Jens Frejrud
Opera på Skäret

Kommentarerna är avstängda