News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Julkonsert på Skäret

Julkonsert på Skäret

14-12-07
julkonsert_12

Årets julkonsert på Skäret blev en härlig upplevelse för åhörarna i den fullsatta salongen då Karin Ingebäck, sopran Anders Larsson, baryton Veronika Halten, harpa och Henrik Löwenmark, piano framförde sång och musik med anknytning till julen.

julkonsert_9

Programmet inleddes av Veronika som framförde N W Gades Julklockor på harpa på ett sätt som verkligen gav en upplevelse av klockklang.

julkonsert_13

Sedan framträdde de båda sångarna, tillsammans och var för sig, med en kavalkad av sånger, en del på svenska andra på engelska, allt till ackompanjemang av piano och/eller harpa. Publiken fick bland annat höra Marias Vaggsång, Jul Jul, White Christmas och Ave Maria samt avslutningsstycket O Helga Natt.

julkonsert_16

Henrik Löwenmark hade också ett solonummer, The Dew Fairy ur Hans och Greta av Engelbert Humperdinck, där han fick ge prov på sin fantastiska förmåga.

julkonsert_23

Publiken visade verkligen sin uppskattning och vid konsertens slut tackades musiker och sångare med blommor överlämnade av Anna-Carin Niclasson och Inger Hilding iförda vackra folkdräkter.

DSCN2266

Folkdräkter hade också medlemmarna i Ljusnarsbergs Folkdanslag som till musik av Ljusnarsbergarnas Spelmän genomförde ett dansprogram i foajén före konserten. Där provade arrangörerna i år också att hålla en liten julmarknad före insläpp till salongen, vilket visade sig vara ett lyckat grepp som förmodligen blir tradition.
På övre våningens café var det fullsatt, i synnerhet medan Sten Niclasson berättade lite om framtidsvisioner, som kan sammanfattas i en fråga.
”Om man kan locka hit tio tusen besökare årligen, vad behövs då för att locka hit tjugofem tusen?”

Efteråt fick Kopparbergarn en pratstund med de medverkande och det framkom då att alla gillade arrangemangen på Skäret. Några av deras kommentarer får avsluta detta reportage:
– Mat, Musik och Marknad! Vilken fantastisk kombination!
– Skäret är en riktig pärla!
– Möjligheten att resa med specialtåg är en unik sak.
– Hela konceptet borde bli en tradition.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda