News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Julbord med PRO 2021

Julbord med PRO 2021

2021-12-18
Hej alla Kopparbergarns läsare!
Julen närmar sig med stormsteg och det har åter blivit dags att göra ”bokslut” över det gångna året och ett av de vanligaste sätten är att ses över en bit mat i goda vänners lag.

För PRO Kopparberg duggar det tätt så här mot slutet av året t.ex. har det varit julshopping till Borlänge med någon form av julbord. Månadsmötet i dec innehöll, naturligtvis, ”lussekaffe” och paketauktion.

Lussebullar serverades av PRO:s egna små nissar på månadsmötet.

och nu tror jag det är dags att avsluta med kronan på verket. Det otroligt goda och populära julbordet på Bångbro Herrgård, där som vanligt Tomas och Åsa med personal hade dukat upp.
Enligt Anders Zetterlunds Fb hade 77 PRO:are anmält sig, så pga. rådande omständigheter kunde inte alla komma samtidigt, varför vi delades upp i två grupper.

Tyvärr blev bilden på hela personalen ”darrig” så det fick bli bara Tomas.

Vackra Bångbro Herrgård i mot-

och solljus.

Det fanns allt man kan tänka sig och lite till. För egen del blev det lite smakprov på det mesta och började med lite kallt.

Vid nästa vända slog det mig, I vilken ordning ska man egentligen äta ett julbord? Kanske måste be krögaren hålla en studiecirkel, ett antal gånger med exempel kanske kallt första gången och lära oss hur man går runt bordet, vad vet jag. Fixar studieansvarig det? 😉

Nåja allt slank ner sillar, laxar, skinkor, korvar mm. mm. men även salater och sallader, grönsallad och frukt för att inte glömma godisbordet, placerat längst in, troligen för att locka till ytterligare en liten portion köttbullar och Jansson. 😉

Glest mellan borden som sig bör och uppdelad ”hämtning” gjorde att ingen trängsel uppstod men trivseln vid borden gick inte att ta miste på och jag såg ingen ”sur min” på hela eftermiddagen.

Anders Z både hälsade oss välkomna och tackade, vid olika tillfällen, för att vi visat intresse och kommit till denna stund, som förmodligen blev sista träffen detta år.

Jag vill för egen del tacka PRO för det gamla årets många trevliga stunder, önska alla en GOD JUL och ett gott slut på detta konstiga år, som trots allt blev riktigt trevligt, när vi fått lägga mycket av det vi önskat på ”is” och hoppas att 2022 blir minst lika glatt. Och för PROs del tror jag det börjar med gåfotboll någon gång efter trettondan och det är en resa inplanerad i Januari, som jag inte har helt koll på, men det kan vara till Björbo och dess Björborevyn.

Text och, delvis dåliga, bilder Benny Collin

Kommentarerna är avstängda