News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Jonas Sjöstedt

Jonas Sjöstedt drog fullt hus

16-02-18

sjöstedt-1

Jonas Sjöstedt kom och fyllde tingshuset med åhörare.
– Jag reser runt i landet även när det inte är valår, sa Sjöstedt. Jag vill bilda mig en uppfattning om hur det står till ute i Kommunerna.
Jonas berättade om sin tid i Bryssel att det var en lärorik tid med vänsterpolitiker från övriga Europa, men att det var en hopplös byråkrati som gjorde EU nästan handlingsförlamat. Men han var glad över att ha medverkat till att stoppa EMU förslaget.

Naturligtvis kom han också in på flyktingsituationen och han förespråkade en bättre fördelning både ekonomiskt och placeringsmässigt. Bland annat hade Öckerö kommun endast tagit emot EN flykting medan Ljusnarsberg, Laxå och Vänersborg är de kommuner som tagit emot flest. Några nya konkreta förslag till lösningar hade han dock inte att komma med. De flesta åhörarna var Ljusnarsbergare, men det var även folk från Lindesberg, Hällefors och Ludvika.

sjöstedt2

En person som var väldigt vetgirig var Alexander Bakev och han ville ha synpunkter på hur fördelningen av resurserna skulle kunna se ut både ekonomiskt och arbetsrättsligt.

sjöstedt

Till sist avtackades Jonas av kommunfullmäktiges ordförande Ulla Diedriksen samt partiets lokala ordförande Eva Renberg.

Text och foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda