News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Jätten är tillbaka

Jätten är tillbaka

14-09-23
_DSC8807

Någonting har fattats i Ställberg i sommar. Ställbergsjätten, som så troget brukar stå vid vägkanten och hälsa på såväl besökare som förbipasserande, har inte synts till under hela turistsäsongen, men sedan den gångna helgen är han på plats igen.

Har man stått utomhus i ur och skur under tretton år (Ställbergsjätten invigdes 2001) så lär man väl vara förtjänt av lite semester – en skön vistelse på något spa kanske, där man blir ompysslad och återhämtar krafterna.

För jättens del började han känna sig lite rostig och kostymen blektes och började falla sönder, så byalaget, som en gång låg bakom hans tillkomst, beslöt att en uppfräschning kunde vara på sin plats. Ett bidrag söktes från Bergslagens Sparbanksstiftelse till renoveringen.

Pia Zettergren fick uppdraget att ge den resliga figuren en ny look, och resultatet kan nu beskådas på den gamla vanliga platsen.

_DSC8802

Till det nya hör att Ställbergsjätten numera har en fram- och en baksida i stället för som tidigare, två framsidor.

_DSC8804

Han har också begåvats med en klockkedja och en ny frisyr men annars är han sig ganska lik med vit skjorta, grå väst och randig slips.

Återinvigningen skedde i hällande regn, men ett 40-tal personer hade ändå samlats för att beskåda händelsen. Pia Zettergren var själv närvarande och bistod byalagets representant, Anders Carlsson med avtäckningen.

Efteråt var det tänkt att man skulle fika i gräset tillsammans med jätten, men på grund av vädret fick man ta till plan B, som var Ställbergs Folkets Hus.

fika

Där bjöds på hembakat bröd samt äppelkaka med vaniljsås och grädde.

Text och foto: Björn Öringbäck, Lars-Erik Grandin

Kommentarerna är avstängda