News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Jacob och Stefan vinnare i South Swedish Rally, deltävling #3 i Rally-SM

Jacob och Stefan vinnare i South Swedish Rally, deltävling #3 i Rally-SM

17-05-29 Pressrelease
maj-24

I helgen har South Swedish Rally avgjorts i skogarna kring Karlskrona och Tingsryd där Jacob Jansson, MK Kopparberg och hans Co-Driver Stefan Gustavsson, Ludvika MS, har deltagit i den näst högsta klassen Otrimmat 4wd.

-Vi visste att vi var tvugna att ta mycket poäng då vi i förra deltävlingen i Östersund hamnade bredvid vägen och fick med oss noll poäng.

-Så vi sa innan start att vi skulle försöka hålla ett högt tempo men inte ta någon risk då vägarna i SSR är väldigt tuffa och utslagsgivande, Berättar Jacob.

Efter den första dagens 6 specialsträckor på en längd utav ca 6 mil hade Jacob och Stefan fått ett försprång i klassen på 1 minut och 16 sekunder och låg på en tredje plats totalt i hela tävlingen utav dom 71 startande.

Dom fortsatte prestera bra tider under lördagen 7 specialsträckor och skulle efter 12,4 mils åkning på tuffa vägar och ett väder som gör att det blir upp emot 60 grader inne i bilen. Segern i klassen var ett faktum och vart tillslut med hela 1 minut och 58 sekunder.

Men det slutar inte där då dom under lördagen lyckades åka till sig en andra plats totalt i tävlingen med en norrman framför sig vilket gjorde dom till bästa svenska ekipage.

– Jätteroligt att bli totaltvåa och det trodde jag aldrig skulle gå med en sådan här bil. Inte på de vägarna med så mycket sten i kanterna, men vi klarade oss helt felfritt, säger Jacob.

Foto: Tommie Lindberg

Kommentarerna är avstängda