News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Jacob och Stefan kom tvåa

Jacob och Stefan kom tvåa

17-09-12 Pressreease
image2

Jacob och Stefan tvåa totalt efter nyblivna världsmästaren.

I helgen var Jacob Jansson, MK Kopparberg med co-driver Stefan Gustavsson, Ludvika MS, i Linköping för att köra East Sweden Rally som var finalen i årets Rally-SM.

-Vi var i princip klara mästare i våran klass, otrimmat 4wd, det räckte bara att åka över rampen så var det helt klart, berättar Jacob

Tävlingen började på fredagkvällen med tre stycken specialsträckor på totalt ca 3 mil i mörker och väldigt vanskliga förhållanden med regn och lera.

-Vi öppnade försiktigt för att ta oss igenom första dagen och se hur vi låg till om vi skulle attackera eller bara köra vidare på lördagen.
Efter kvällen var vi trea totalt i tävlingen med nyblivne världsmästaren Pontus Tidemand som två och dubbla juniorvärldsmästaren PG Andersson som ledare och en komfortabel ledning i klassen med 2 minuter och 40 sekunder.

Under lördagen fortsatte vi att köra på i vårat tempo utan att ta några risker att köra sönder bilen eller få en punktering.

Trots svåra förhållanden så var rallyt helt utan problem och vi gjorde några riktigt bra sträckor på slutet när vi provade ta i lite.

-Det kändes konstigt att veta att man redan var mästare inför första sträckan, men vi sa att vi skulle prova ta en pallplats totalt och det lyckades vi med så det känns riktigt bra. Än är rally säsongen inte över för oss då vi har några tävlingar kvar vi vill åka, vart det blir för vi se.

Jacob och Stefan slutar som 2:a totalt i East Sweden Rally efter WRC2 vinnaren Pontus Tidemand som åkte en Skoda Fabia R5 i klassen trimmat 4wd.

Klassen vann duon med över 9 minuter till 2:an

Kommentarerna är avstängda