News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Jacob kom trea

Jacob kom trea

Pressrelease från Jacob Jansson

15.09-06
5-sept

Det blev en tredje plats för Jacob Jansson i helgens SM deltävling East Sweden Rally, som avgjordes i svåra förhållanden med massor av regn och hala vägar. Tävlingen inleddes bra för grabbarna som efter fredagens två sträckor låg på en andra plats, mindre än en sekund bakom ledaren. Under lördagsmorgonen fortsatte de i samma stil och tempot var högt men stabilt i leran. Tyvärr stötte de på problem på sträcka fem.

– Ungefär 200 meter för målet på sträckan tvärdör bilen och vi blir tvungna att putta den i mål på sträckan och in till service. Som tur var hände det på publiksträckan inne i Linköping och inte ute i skogen, då hade vi nog blivit tvungna att bryta tävlingen, berättar Jacob.

Stor tids förlust var ett faktum men med hjälp av duktiga mekaniker kunde Jacob och Andreas fortsätta tävlingen. Fortsättningsvis jagade grabbarna på i bra fart och lyckades hålla sig undan stenar och diken som ställde till det för många andra ekipage i tävlingen. Tillslut kunde de köra in som trea i klassen och med två extra poäng på powerstagen plocka viktiga poäng, även om det inte blev som det var tänkt.

– Det är blandade känslor efter tävlingen, vi tappade 34 sekunder på sträcka fem och i mål var vi 35 sekunder efter segraren så det hade blivit en jämn uppgörelse annars. Men så är det ibland i rally. Vi är ändå nöjda att komma i mål med tolv poäng istället för noll och tiderna visar att farten har varit bra. Jag och Andreas vill rikta ett stort tack till alla som hjälpte till på ett eller annat sätt att få bilen att gå igen så vi kunde slutföra tävlingen. Vi leder fortfarande JSM men det tightar det ihop sig lite i tabellen och ser ut att bli en häftig fight i finalen i Uppsala. Det ser vi fram mot, summerar Jacob.

Foto: Lollo

Kommentarerna är avstängda