News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Jacob Jansson i Litauen

Pressrelease: Jacob Jansson i Litauen

15-08-12
jacob-i-litauen

Under den gångna veckan har Jacob Jansson med team varit i Litauen och kört 300 lakes rally.
Tävlingen bjöd på 14 mil SS på häftiga sträckor med många lyft och höga farter. Rallyt inleddes på fredagskvällen med fyra specialsträckor.

– Vi kände oss för lite i början för att komma in i hur bil och noter fungerade på denna typ av snabba och breda vägar. Men det tog inte lång tid att anpassa sig och det kändes ganska bra direkt, säger Jacob.

Efter första dagen låg Jacob och Andreas på en 3e plats i den 10 bil stora R2 klassen. Hela helgen visade vädret sig från sin bästa sida och bjöd på strålande sol och stundtals temperaturer på en bra bit över 30 grader. Det var dock både på gott och ont, då det blev att damma kraftigt på sträckorna och trots två minuters startmellanrum tvingades arrangören bland annat stryka en sträcka helt på grund av säkerhetsskäl. Den andra dagen började bra för grabbarna och de tog in på konkurrenten närmast framför.

– På lördagsmorgonen öppnade vi bra och hittade en härlig känsla i körningen. Tyvärr körde vi punktering på sträcka sju och på sträcka åtta fick vi backa i ett vägbyte. Där tappade vi kontakten med tätstriden men vi fortsatte köra på den inslagna vägen och presterade bra tider resten av rallyt, berättar Jacob

Tävlingen avslutades med en stor show på rallyt sista sträcka, en parallellsträcka med omvänd startordning inför storpublik. En rolig avslutning på ett bra rally. Jacob och Andreas körde i mål på den tredje plats de hållt under större delar av rallyt.

– Vi är nöjda med tävlingen. Emellanåt har det gått riktigt bra och det känns som att vi har haft ett högt tempo. Det blev precis den genomkörare vi ville ha inför Rally Askersund om två veckor och vi ser fram mot att åka SM-tävling igen, summerar Jacob

 

Kommentarerna är avstängda