News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Jacob 2:a i Norge

 Jacob 2:a i Norge

15-04-26
Jacob Jansson själv berättar här nedan om helgens tävling, och har också försett oss med en bild.

jacob150426

I helgen åkte vi till Kristiansand i Norge för att delta i Rally Sørland. En tävling med 15 mil SS på utmanande vägar. Uppgiften för helgen var att hitta in i körningen och försöka bygga upp fart inför kommande SM-rally.

Tävlingen startade med 3 sträckor på fredagskvällen. Vi öppnade i ett bra tempo men gjorde några misstag som kostade tid, bland annat en snurrning på sträcka ett och en mindre avåkning på sträcka tre. Vi gick till nattvila som 4 i klassen ca 20 sekunder bakom ledaren. På lördagsetappen skulle svåra sträckor bli ännu svårare med kraftigt ihållande regn. Till en början fick vi inte till körningen och tappade tid på de framför. Allt eftersom började konkurrenterna göra misstag samtidigt som vi började hitta rätt och lära oss vägkaraktären. In till service efter lördagens första loop på 4 sträckor hade vi klättrat till en tredje plats. På service ändrade vi lite inställningar på bilen och eftermiddagen blev lyckad med en bra känsla och ett högt tempo. Vi avslutade rallyt på bästa sätt med att ta två sträcksegrar och kör över målrampen som tvåa i klassen och 11 totalt.

Efter en liten trevande inledning blev det tillslut en lyckad helg och vi uppfyllde våra mål med tävlingen. Att få åka mycket mil på vägar av krokig och stenig karaktär med bra motstånd har varit givande.
Det bådar gott in för South Swedish Rally den 14-16 maj.

Kommentarerna är avstängda