News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ispiruetter med Gustav Fröding

Ispiruetter med Gustav Fröding

19-02-12

Ideella Kulturföreningen Cirkustältet
         
             STADRA TEATER

PRESSMEDDELANDE

STADRA VINTERSCEN GER ISPIRUETTER MED GUSTAF FRÖDING
EN AV SVERIGES MEST ÄLSKADE POETER, SOM FÅR ORDEN ATT GUNGA, TAR ÅTER PLATS PÅ STADRA. UR SKÅDESPELARNAS MUNNAR KOMMER DET ATT ÅNGA I VINTERNATTEN OCH FÖRESTÄLLNINGARNA SPELAS I
SKENET AV 100 STEARINLJUS

På Stadra låter vi eldkasarna brinna och en 200 meter lång marschallallé ge stämning när vi mitt i kalla vintern åter ger två föreställningar på vår Lilla scen. För elfte året i rad vill vi locka publiken till upplevelser som nästan enbart kan ske på Stadra. Evenemangen invid Stadra Herrgård och sjön Grecken är unika och ger en konstnärlig upplevelse mitt i smällkalla vintern.

I år tar vi en av Sveriges stora diktare i famnen – Gustaf Fröding. För vårt inre ser vi honom dansa fram över sjön för att göra piruetter, dubbel axel och kvadrupel på Greckens is och vi tror till och med att diktaren kommer att flyga över sjön under dessa kvällar.
Eftersom vi ligger på gränsen till det magiska och litterära landskapet Värmland kan mycket hända. För det finns få diktare som fått ord och vers att sjunga, gunga, spela och skapa ljud i vårt svenska språk såsom Fröding har gjort. Rytmen och orden har gjort honom omtyckt. Sedan barnsben är det många som kan strofer ur hans dikter. Mando Diao och Sven-Erik Magnusson har sjungit honom, konstnärer har målat hans motivvärld. Och självklart kan han gästa Stadra en senvinter. Hos oss ska diktaren få liv i såväl i själ som i sinne.

I skådespelarnas tolkning kommer publiken att få möta många av Frödings kända verk bl.a. Ett gammalt bergtroll, Balen, Elin i hagen. Barbro Järliden, med ett långt förflutet från Värmlands länsmuseum och Alsters herrgård, blir Stadras isprinsessa som med anekdoter, berättelser och impressionistiska bilder vägleder publiken genom Frödings landskap.

Medverkande:
Skådespelare: Magnus Wetterholm, Eva Haldert, Lasse Forss
Frödingförtäljare: Barbro Järliden
Eldvakter: Magnus Persson, Ove Petersson
Produktion: Stadra Teater
Information: info@stadrateater.se
Hemsida: www.stadrateater.se

Föreställningarna ges 23 o 24 FEBRUARI kl. 16.00 på Lilla scenen
Stadra ligger 21 km norr om Nora, invid Stadra Herrgård

   

Kommentarerna är avstängda