News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Irländsk Jul med Gyttring

Irländsk Jul med Gyttring

2020-10-22
Kopparbergarn fick ett mejl med uppgift om att Gyttring, en musiktrio, kommer till Löa 21 december och de ville att vi skulle flagga för det. Så här står det:

För fjärde året i rad ger sig Gyttring ut på julturné. I år tar de sikte på landsbygden och bygdegårdar runt om i Mellansverige. Konsertprogrammet är ca 70 minuter och innehåller många traditionella irländska julsånger tillsammans med både svenska och amerikanska julfavoriter. Konserten spelas i finstämd folkviseton på akustisk folklig instrumentering.

Arrangemanget följer rådande rekommendationer och restriktioner från Folkhälsomyndigheten och därför finns endast ett ytterst begränsat antal platser till varje konsert.

Välkomna till en mysig och intim julkonsert – på behörigt avstånd!

Om Gyttring:

Gyttring är en folkmusiktrio som spelar irländska folkvisor med inslag från den svenska folkmusiktraditionen. Repertoaren består till stor del av den mer finstämda delen av folkmusiken och de berättande sångerna med dess tillhörande historier står i fokus.
Allt framförs på modern folkmusikinstrumentering med stämsång.

Erika von Knorring – sång, irländsk tvärflöjt, whistles
Patrik Midelf – sång, cittern, gitarr, whistles
Robbin Ståhl – låtmandola, mandolin, gitarr, sång

Eftersom det låter trevlig kommer redan nu den informationen. De kommer även i samband med turnén släppa en EP med julmusik kallad ’’The Christmas Session’’. Biljett kan köpas genom Tixter, men det går säkert att få hjälp från arrangörerna.

Här är deras spelschema:

Webmaster Kopparbergarn

Kommentarerna är avstängda