News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Invigning med utställning

Invigning med utställning

 

IMG_6773ABF i Kopparberg har en livlig verksamhet och när lokalerna intill blev hyreslediga kändes det naturligt att expandera. Efter ombyggnad stod nu de nya lokalerna klara och invigningen skedde i torsdags. Kopparbergarn var där och ger här en liten rapport om evenemanget.

IMG_6782

Många hade hörsammat inbjudan och minglade omkring i lokalerna.

IMG_6776

Cirka 40 personer tittade in under dagen och många lät sig fägnas med kaffe och tårta som serverades.

IMG_6779

Safwan, som är praktikant på ABF gick omkring och bjöd på chokladpraliner och annat godis.

IMG_6775

Förutom platsansvariga Annmari Lööf syntes också Eva Ströman från ABF:s Lindesbergsavdelning liksom Peter Zetterman,ABF:s ombudsman för Örebro län. Några gamla kommunpolitiker som Barbro Resare och Karl-Erik Persson hedrade också invigningen med sin närvaro.

IMG_6781

Samtidigt med invigningen var det också vernissage för en utställning av arbetarkonstnären, illustratören och satirikern Julie Leonardsson. Med anor från Högfors och en uppväxt i Smedjebacken har han slagit ner sina bopålar på Lövnäs Herrgård där han de senaste sex åren bott växelvis med ett hem i Pittsburgh, USA.

Leonardsson är lite av ”mannen som gör som han vill”.

–         Om någon skänkte mig en miljon så skulle jag inte säga nej, säger Julie. Det skulle möjliggöra att jag kunde arbeta med några av de icke lönsamma projekt som finns inne i mitt huvud.

–         Men om miljonen skulle innebära att jag måste sälja min själ, då skulle jag ”ge fan i det”

Julie Leonardsson har visserligen haft ett antal separatutställningar i Sverige och USA och deltagit i en rad samlingsutställningar, men säger att han egentligen inte är någon ”gallerimänniska”. Hellre då en liten utställning i ett folkets hus på landet, eller som nu en ABF-lokal!

Text och foto: Sture Ekmark

 

Kommentarerna är avstängda