News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Invigning av Sveriges största ICA ToGo

Invigning av Sveriges största ICA ToGo

2023-09-27

Det är måndag kväll och klockan är strax efter halv elva. Vi befinner oss utanför ICA Supermarket Kopparhallen, för ikväll invigs Sveriges största ICA ToGo!

Liam Olofsson tar emot utanför butiken och förklarar att man måste ladda ner appen ICA ToGo i sin mobil för att komma in. Alla som går in i butiken måste ladda ner appen för att registrera att man går in. För att kunna ladda ner appen och kunna handla med ICA ToGo, har Kopparhallen beslutat att man måste ha fyllt 18 år. Det går alltså inte ha med sig barn om man vill handla vid denna tidpunkt. När appen är nerladdad så står det att det inte är tillåtet att släppa in några obehöriga i butiken. Nej, självklart inte, tänkte vi. Men vi tänkte inte på att som obehöriga räknas även familjemedlemmar som inte själva har laddat ner appen och öppnar upp dörren via den. Om man är tre personer i en familj som vill gå in tillsammans och handla, så måste alltså var och en ha en egen mobil med sig och i den ha appen ICA ToGo. Endast en person per gång kan gå in genom dörren. Butiken är övervakad och går man in mer än en person så hörs genast en röst som meddelar att detta är inte tillåtet! Men om man är tre familjemedlemmar som går in, så behöver naturligtvis inte alla handla med sin mobil. Men man måste klicka sig fram i appen för att få fram en streckkod, som man behöver för att komma förbi kassan. Liam tycker dock att det mesta har fungerat bra sen starten kl. 21:30, och hittills har 18 kunder besökt butiken med hjälp av appen.

När vi kommer in i butiken verkar vi dock vara de enda kunderna, men vid mejeriavdelningen träffar vi på Linnea och Mobin. De är  i full färd med att scanna en vara med mobilen. Det är på detta sätt ICA ToGo fungerar – vi öppnar dörrar med mobilen, vi scannar varor med mobilen och vi betalar våra varor med Swish eller kort i mobilen! 

Vi har snabbt klarat av våra inköp och vid kassan finns Joel på plats för att lösa ev. problem med betalning och för att komma ut ur butiken. När man har betalat sina varor så får man en streckkod i mobilen som ska scannas så att man kan komma ut från kassaområdet. Vi frågar Joel om det finns några risker med att man själv kan ta sig in i butiken på det här sättet. Han säger att visst, risker finns det. Men man måste registrera sig för att gå in, så de vet vilka personer som uppehåller sig i butiken. Det finns övervakningskameror och det finns larm. Om någon missköter sig, så kan man fråntas rätten att kunna använda sig av denna tjänst. Joel berättar också att om det lyser en röd lampa utanför butiken, så är det redan 15 personer inne i butiken. Detta är det maxantal som får vara inne samtidigt. Så om denna lampa lyser, får man lugnt vänta tills någon går ut från butiken. De som vill hämta paket från Instabox eller Budbee kan gå in och göra detta på kvällen, det är bara att man klickar på ”öppna dörren” i appen, så att man kommer in och ut.  Om man vill panta sina flaskor och burkar på kvällen, så går också det bra, men pantkvittot får man dock spara till butikens ordinarie öppettider. 

Vi kan konstatera att det är ett smidigt sätt att handla för dem som kommer hem sent eller en tidig morgon från jobbet. Vi önskar Sveriges största ICA ToGo Lycka Till!

 

Text och foto: Anna-Lena Didić  och Rickard Didić

Kommentarerna är avstängda