News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Inför Opera på Skärets julkonsert

Inför Opera på Skärets julkonsert

14-11-28
intervju

Med anledning av Opera på Skärets stora julkonsert träffade vi Anna-Carin Niclasson mitt i förberedelserna. Hon berättade att de haft julkonserter i fyra år tidigare med undantag från ifjol. I år kommer det också att vara julmarknad ett par timmar före konserten och även en stund efter den. Under konserten är det marknadspaus.

– Det ska vara riktig julmarknad, säger Anna-Carin, en sån där med hemstöpta ljus, stickade mössor, kransar, vantar och hemgjord choklad. Operatåget från Stockholm kommer till Skäret lagom till marknaden, så det blir säkert ordentlig rusch på försäljningen. Men alla är förstås välkomna att botanisera bland allt på borden.

Konserten är i princip utsåld, men ännu finns några biljetter kvar, så skyndar man sig, kan man ännu få chans att vara med. Bra plats kan man också få även i sista stund, för biljetterna är onumrerade.

Så lite om programmet: Karin Ingebäck, sopran och Anders Larsson, baryton är två mycket välrenommerade sångare, som uppträtt även i stora sammanhang. Anders är för närvarande engagerad i Karlstad, där han just nu är med i Figaros Bröllop, men tar sig ändå till Skäret och sjunger på julkonserten. Veronika Halten spelar harpa och har varit bokad i ett år nu för det här framträdandet. Hon har jobbat med flera olika sångare och Anna-Carin säger att hon med stor förväntan ser fram emot att få höra henne och Karin i ”Ave Maria”. Pianisten Henrik Löwenmark har varit med på Opera på Skäret tidigare och det var han som spelade vid framförandet av Trollflöjten, som spelades för eleverna. Där hade han en bärande funktion som ensam musiker.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda