News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Imorgon är det vernissage igen på Perssons Magasin!

Imorgon är det vernissage igen på Perssons Magasin!

16-07-22
Perssons Magasin hittar ni på Kopparbergarn både på annonsplats, där länken leder till en alldeles egen sida och i rullande nyheter, när det händer något nytt. Idag får ni läsare en extra puff genom den här artikeln, för nu är det vernissage på gång.

Så här skriver EvaPersson:

Nya utställningar på Perssons Magasin.

Lördag den 23/7 kl 12-17 är det vernissage på Perssons Magasin. Vi välkomnar tre konstnärer. Gisle Bjørneby, Sven-Åke Larsson och Åsa Falk.
Utställningen pågår till den 7/8.
Öppettider: onsdag-söndag kl. 12-17

I Lilla rummet: Gisle Bjørneby, Oslo

Unknown
Foto: Gisle Bjørneby

Gisle Bjørneby är utbildad journalist och pressfotograf vid Høgskolen i Oslo. Men han har sedan tio år tillbaka specialiserat sig på teaterfotografering. Många hundra uppdrag för teatrar i hela Norge och på Kungliga Operan i Stockholm har det blivit. Att fånga kontakten mellan människor är viktig för Gisle. I hans urval till utställningen på Perssons Magasin är det framför allt kontakten som är i fokus.

I Stora rummet: Sven-Åke Larsson, Uppsala

-sven-Åke

Sven-Åke Larsson Är född i Lindesberg, men bor sedan drygt fyrtio år i Uppsala. Har har målat sedan 1970-talet, men sedan början av 2000-talet har konstnären mer regelbundet ställt ut sitt måleri i Stockholm, Uppsala, Köping och Lindesberg. Sven-Åke har årligen haft vår och höst-utställningar. Han har koncentrerat sina utställningar till ett stort antal konstgallerier i Uppsala. Konstnären använder olja, palettkniv och kompletterar måleriet med poetiska texter.

I Mellanrummet: Åsa Falk, Lindesberg

-Perssons-magasin-Åsa-Falk-2016-kopia

Åsa Falk är född 1971 och kommer från Tjällmo i norra Östergötland, men bor numera i Lindesberg. ”Penslarna i himlen och fötterna på jorden”/ Curt Källman tycker Åsa är ett sånt fint citat. Det inspirerar henne, så vill hon skapa.
Det finns ganska ofta en koppling till naturen i hennes målningar och skulpturer. Jordfärger och vatten. Åsa målar i akryl, skulpturalt och gärna stort. Ytor med olika strukturer intresserar henne ihop med färg. Abstrakt på vägen till föreställande. Öppet för egen tolkning.
När Åsa skapar har hon ingen bild av vad det ska bli, utan börjar förutsättningslöst med några färger och former. Sedan sparar hon ytor som hon tycker om, bygger vidare och förstärker. Målar över resten och så håller det på. Åsa hoppas kunna beröra åskådaren genom att förmedla en känsla och väcka tankar, öppna upp betraktarens seende och fantasi. Nyfikenheten driver henne vidare.

 

Turistmål.

Som det andra certifierade turistmåleti länet efter Örebro slott vill vi presentera vad våra besökare erbjuds.

Nytt för i år är vår trädgårdsutställning, Löas svar på ”Open Art”. Här ställer etablerade konstnärer ut tillsammans med unga lovande. En skön vandring i trädgården bland blommor och buskar.

Trädgården är stor den rymmer också en skattjakt för barnen: Lite läskig, men den som hittar skatten blir belönad.

När man sprungit runt i trädgården kan det smaka med något gott från vårt lilla kafé som är inrett i ”Vita stugan” från 1700-talet och som en gång i tiden var småskola i byn.

Där serveras bl.a. hembakat med bär från trädgården, Grythytteglass, och annat lokalt producerat.

För den konstintresserade finns konstutställningar i tre olika lokaler. Just nu ställer Ulrika Andersson från Karlskoga ut i Stora rummet. I Mellan rummet och Lilla rummet är det en samlingsutställning med tre Nora damer, Anita Lindqvist, Gunvor Esplund-Larsson och Gun-Britt Stjernstedt. Den utställningen pågår till den 17/7, Nya utställare kommer med vernissage den 23/7.

På Magasinet hittar man konsthantverk från drygt 40 lokala konsthantverkare. Varje dag vi har öppet kommer det nya besökare som uttrycker sin förtjusning och häpnad över mängden och kvaliteten av de olika föremålen. En arena för konsthantverkare, en unik butik som växer hela tiden. Snart får vi trolla för att få plats med alla som vill vara här.

Till sist har vi loppis i två våningar. I markplanet möbelloppis och på fjärde våningen loppis med kläder och allt mellan himmel och jord.

Med denna mix kan hela familjen gilla ett besök på Perssons Magasin.

Det är vår fjärde säsong och vi utvecklar hela tiden vårt turistmål. Många besökare återkommer regelbundet och uttrycker sin tacksamhet att vi öppnat vår gård som turistmål. Det kommer också många nya besökare från länet som säger att de inte visste att det var så här fantastiskt och är glada att de äntligen kommit hit. . Sen har vi många turister, både svenska och utländska, som kommer på besök eftersom vi finns alldeles vid riksväg 50.

Vi är kanske ett vanligt sommarturistmål, men ändå unikt om man får tro våra besökare.

Kom gärna hit till Löa på besök, vi har öppet onsdag-söndag kl. 12-17. Följ skyltning Perssons Magasin från R50.

Mer information finns på www.perssonsmagasin.se

Kommentarerna är avstängda