News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Idrottens dag

Idrottens dag

2021 09 24

Fredagen den 24 september arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag runt om i landet. Det är en manifestation för alla barns rätt till idrott och hälsa och över 400 skolor i Sverige deltar, bland andra Kyrkbacksskolan i Kopparberg. 

Idrottens dag vill inspirera till rörelse och uppmärksamma på hur viktigt det är med fysisk aktivitet. Under Idrottens dag får barnen prova på olika aktiviteter under ledning av representanter från olika föreningar samt skolans personal.

Ida Lagerlöf, Jessica Gerebrand och Jimmy Wecklauf går igenom innebandyns grunder. Ungdomarna var på alerten och ställde bra frågor som de också fick svar på. Några bilder på ungdomarna är inte med pga. GDPR.
Heléne Sommar ser ut att ta en bild i alla fall…

Men den blev kanske så här:

David Fast från SISU Idrottsutbildarna har koll på bollen, men hur är det med racketfattningen?

Pernilla Thörnwall och Natalie Peart representerar fritidsbanken. Där får alla barn låna fritidsutrustning gratis, säger de.

Jonatan Brevik Elfström möter Kevin Risberg i en bordtennismatch. Men hur spelar man med dubbla rackets? Kanske kan man finta med den ena och klippa till med den andra?

För övrigt var det inte bara bollsporter som var representerade under Idrottens dag. Kopparbergs Skateförening deltog också, även fast vi inte dokumenterat det på bild.  Marcus Edin från RF SISU har tillsammans med skolan arbetat för att göra skolgården roligare. En rastbod fylld av saker har satts upp, kingrutor och hopphagar har målats på skolgården för att locka och inspirera eleverna att röra sig mer på rasterna.

Bilder och text: Bo Kempegård med hjälp från A till Ö

 

Kommentarerna är avstängda