News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

I förebyggande syfte

I förebyggande syfte

2013-03-14
Nio veckor/fredagar framåt har man möjlighet att bättra på sin balansförmåga i rehablokalen i vårdcentralen.

Ida, fysioterapeut, hjälper till för att minska de avgjort vanligaste olyckorna nämligen fallolyckor beroende på dålig balans.
Träningen börjar sittande vid en barr. Olika rörelser med fötter och ben gör att man får upp värmen i kroppen. I stående ställning märker man snabbt hur mycket små rörelser och placering av fötterna gör stor skillnader på hur säkert man står. Det är små rörelser som gäller och det får inte göra ont då får man stanna upp.

Så var det dags för hinderbana. Här koncentrerar sig Kimmo på att sätta ned fötterna säkert på de olika höjderna och bredderna på hindren. Hindren är också olika mjuka, vilket försvårar för balansen. Hel tiden finns Ida med som stöd. Faktiskt kände Kopparbergarn att redan andra promenaden för dagen kändes det säkrare. Dagens övning avslutades sittande. Med tyngder på benen skulle man sakta höja och sänka underbenen, det stärker lårmusklerna och ökar därmed stabiliteten i benen.

Det finns platser kvar så det är bara att anmäla sig. Kursen är varje fredag mellan kl.13-13.45 i rehablokalen på Vårdcentralen. Kostnaden är 200:-/ggn och högkostnadsskyddet gäller.
Passa på att ta möjligheten till att få en bättre balans och därmed minskad risk för att skada sig.

Text: Thyra Lundell Foto:Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda