News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Höstglöd eller Våreld i vintermörkret

Höstglöd eller Våreld i vintermörkret

7 dec 2022
På Solrosen Blommor i Kopparberg är Therese Eriksson i full gång med många blommor. Närmare bestämt 82 stycken. Hon är blomproffset för oss amatörer.
Varför 82 blommor? Damer och herrar som har hjälp, är vårdtagare, genom kommunens omsorg skall få blommor av Röda Korset. Var och en av de som är äldre med hemhjälp får detta som en liten uppmuntran.

I blickfånget är det två personer, Barbro Gällström och Therese Eriksson, med ett fång blommor.
– Skall du Barbro fara runt i hela Ljusnarsberg nu för att dela ut allt detta? frågade jag.
– Nej. Det ordnar de ordinarie inom hemtjänsten, för annars skulle det ta flera dygn för mig, sa Barbro med ett leende.

Kallt ute men varmt välkomna till Treskillingen säger personalen. Flera tackade nej till att vara med på bild men det fanns en modig människa.
– Var så god! säger Barbro.

Jessica Kroon tar emot för att många andra skall hjälpa till att fördela blommorna. Vi säger Höstglöd eller Våreld men det riktiga namnet är Kalanchoe.

Kopparbergs Rödakorskrets Barbro Gällström, som är Ordförande, berättade om en del av det som har hänt detta år.
– Vi började Sportlovet med film för barn. 86 personer såg filmerna. Vi har stöttat golf och padel för barn. Insamling för Ukraina där totalsumman blev 10 550 kronor. Rullstolspromenaderna för Koppargården, Treskillingen och Solgården från mars till december.

Kom att tänka på: Får jag lämna några blommor – och så vidare, skrivet av Nils Ferlin. Ett fång blommor i blickfånget. Fång i pluralis borde bli fångarna. Eller? Släpp fångarne loss – det är vår, är en film från 1975. Fång är också något hästar kan få.

Text och foto: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda