News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Höst i Strömsdal

Höst i Strömsdal

17-09-03
100_0729

Som vanligt när höstmånaden börjar brukar Strömsdals Hembygdsvänner ordna en liten fest för att fira att sommaren är över och höst och vinter börjar. Så även i år.

100_0732

Fast föreningen inte är stor, kom drygt ett tjugotal medlemmar för en stunds gemenskap. Synd att inte de unga inser, att det kan vara trevligt även i föreningslivet. Hoppas att de inser detta när åldern gör sig påmind.

100_0731

Efter en stunds minglande, kunde vi bänka oss kring borden och påbörja en kallskuren buffé med en massa godsaker.

100_0735

Dagens gäst var snabb med käket och påbörjade en musikalisk resa som varade bortåt tre timmar och det var ingen mindre än SaxdalsElvis, som guidade oss genom Elvis liv.

Mellan låtarna berättade han en massa episoder, eftersom han träffat människorna kring Elvis och även medverkat med dem.

100_0734

Endast korta pauser för kaffe och lottdragningar, där Åke Dahlman kunde få ett par minuter innan Elvisgalan drog igång.

100_0736

Till synes outtröttlig fortsatte han sången och musiken och det var lika hög stämning i den lilla publiken som vilken gala som helst på femtiotalet.

100_0738

Enda skillnaden var att det inte kastades saker upp mot scenen, men visslingar, handklappningar och stamp i golvet var det gott om.

100_0744

Speciellt den kvinnliga publiken kunde alla bitar och sjöng med precis som om det var femtiotalet.

Jag kan och vill påstå, att detta var det bästa uppträdandet i Dagkarlsstugan på Hyttbacken.

100_0746

Efter sju extranummer fick Åke sin välförtjänta slutapplåd och vi kunde börja tänka på hemfärd. Synd för alla Er som inte kom till festen.

Medlem text och foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda