News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Hemlig resa

HEMLIG RESA…….

2022-05-06
Så är vi igång med trevligheter efter den långa pandemi som begränsat allt. Och vad händer då?
Jo då åker vi ut i det blå och känner hur äventyren lockar. Den här gången blev det västerut.

Så när alla fått en banan att tugga på, blåstes avgångssignal från stationen och en och annan hade gissat på motsatt håll.

Efter en snabb intervju hade några gissat på Hällefors och det var inte så dumt,

för första stopp blev vid Hammarns Vägkrog. En snabbfika och färden gick mot Värmlandshållet.

Ett litet besviket sus hördes, när vi passerade både Filipstad och Karlstad och till och med Grums. Vägen blev både krokigare och mindre och kanske var vi på väg till Mårbacka föreslogs, men icke.

Efter att virrat omkring i arton mil, såg vi äntligen en skylt långt in i skogen där det stod Klässbol på.

Vi togs väl omhand och fick en mycket intressant redogörelse om hur bröderna Johansson byggde upp denna mäktiga fabrik som numera har kungliga relationer med med bland annat Nobellduk och servetter och duk till prinsessan Victoria och Madeleine.

En dryg timme senare hade många köpt en massa dukar och annat fint och vi rullade vidare i skogen. När skylten Värmskog dök upp, blev det lite jubel. Där serverades den berömda räksmörgåsen och lite kaffe och dryck till de nu hungriga passagerarna. Jag provade den största och jag garanterar, att inte många skulle klara av den.  Ett fint beläget café som kan rekommenderas vid en rundtur i de stora skogarna i Värmland.

Vid bensträckaren i Filipstad bjöds alla på en svalkande glass, innan färden gick vidare mot hemorten, eftersom en del skulle deltaga i Valborgsmässoeldningen i de olika byarna. Som jag uppfattade, var det bara positiva tongångar som berörde resan och alla såg fram mot kommande resor och eftersom denna var den åttioandra, så kämpar vi väl vidare.

Text o foto Leif i Nittkvarn   

Kommentarerna är avstängda