News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Hemlig resa

Resa mot hemligt mål.

2022-09-23

17 september 2022
Kan man fara utan fara med omnibuss mot hemligt mål?
Det beror på vem som rattar och gasar. Hmm, jag trodde att alla bussar var automatiska. Det är bara att knappa in på GPS:en så bär det iväg. Självkörande fordon har man hört talas om sedan länge. Eller? När de landsteg på månen 1969 så var det ingen som rattade och gasade i kabinen, tror jag. På denna hemliga resa så vet tydligen ingen vart vi ska. Inte ens Christer.


Påstigning vid Shellmacken.

Shell? Så hette det förr och då det gäller även nu för oss äldre. Undrar hur detta ska sluta. Blir det kultur eller en kul tur? Jaha, det finns en som är med och vet vart vi ska styra kosan. In i bussen och iväg. Blinkar vänster, vänster, höger, vänster, vänster nu är det på väg 63 söderut. Sedan västerut. Vi skall till ett museum, ett matställe. Vad mera? Fortsättning följer. Var är vi nu? Jo, i Hjo. Nej! Skojade bara.Vi kom till Filipstad, med höstfärger på träden, och köpte bröd och lite annat också på Wasabröd.


Muséet Kvarnen med Ferlinmuséet. Han visste hur man hanterade bokstäverna. Här fanns både miljöer och figurer ur Ferlins liv och diktning.


Därefter lunch på Café Huset samt lite tid för en promenad i omgivningarna.


John Ericssons Mausoleum besöktes. En enorm uppfinnare. Bland annat av propellern som fick snurr på sjöfarten.

Ska vi hem nu? Nej. Mot Lesjöfors.


Där hälsade Östen ”Luleå” Johansson oss välkomna och berättade om Lesjöfors Museum innan vi gick in och beskådade så otroligt mycket av ståltillverkningen från förr.


Även miljöerna. Ofattbart!

Utanför fanns det något som kom från Kopparberg. Vad?


Berglöfslådor tillverkade i Kopparberg.

Denna dag hade vi upplevt och sett betydligt mera än förväntat. Dags för hemfärd, vi for mot Tyfors i Dalarna för att sedan åka österut genom Fredriksberg och kom så småningom fram till Grängesberg där de första passagerarna steg av. Vi svängde av vid Silverhöjden och körde tillbaka mot Kopparberg där de sista passagerarna steg av.
Vi tackar vår chaufför Christer för en mycket trevlig och lärorik resa!

Bilder och text är ett samarbete mellan
Erik Karlsson och Bo Kempegård.

 

 

Kommentarerna är avstängda