News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Händer vid Stadra teater

Händer vid Stadra Teater

2021-08-11
PRESSMEDDELANDE FRÅN STADRA TEATER

Efter vår stora framgång med komedin Dollar av Hjalmar Bergman, en uppsättning med idel utsålda hus och som hyllats i pressen, avslutar vi säsongen med tre programkvällar i slutet av augusti. I skenet av lyktor ger vi tre aftnar, med en monolog, en konsert och en kväll med berättelser från haven.

Onsdagen 18 augusti

Monologen Ormens väg på hälleberget med Jonas Hedlund

Ormens väg på Hälleberget är en stark uppsättning som utgår från Torgny Lindgrens välkända bok. Jonas Hedlund har spelat sin föreställning under en lång tid och har överallt vunnit publikens hjärtan. Ivrigt har han önskat att få spela den på Stadra Teaters Lilla scen – och nu blir det av. I det gamla stockhuset nere vid sjön får publiken som extra bonus uppleva hur Greckens kluckande vågor ackompanjerar föreställningen. Vi utlovar stämning, en stark berättelse och ett lysande skådespeleri. Föreställning är en del av Regionens Scenkonst utanför tätort

Torsdagen 19 augusti

Konserten Sånger av Lars Forssell

När augustimörkret kommer tassande som en katt över våra sinnen, tänder vi lyktor och lampor inne på teatern. Stadra Teater ger en konsert med ord och toner ur Lars Forssells fantastiska värld. Allt för sällan framförs Forssells sånger idag men vi vill lyfta på locket för en kväll bland annat med klassiker som Snurra min jord, Säg vad ni vill, Sommarn som aldrig säger nej… Internationalisten Forssell hämtade toner och inspiration från såväl Sverige, Frankrike, Tyskland, Irland, Grekland, Argentina…..

Artisten, skådepelaren och teaterdirektören Magnus Wetterholm, som genom åren tolkat allt från Brel, Aznavour, Heller står åter på scenen, och kommer att leda publiken på en resa bland kurvor och krökar, från ett lantligt Sverige ut i den stora världen. Vid pianot Mats Norman – följsamt, vackert, innerligt och med ner i pianospelet. Affisch: Dragan Popović

Lördagen 21 augusti

Berättelsen Östersjön – dödens hav 1945

Allt började på vintern men övergick snart till vår och en fullständig katastrof. Året var 1945. I Tyskland, på väg att falla samman, började miljontals människor fly från landets östra delar. Alla båtar blev fulla, ja de blev överfulla. Och många flyktingfartyg torpederades. Det här är den relativt okända berättelsen om världens största sjökatastrofer, om hur omkring 25.000 flyktingar miste livet under några få månader. Det är en berättelse som får publiken att tappa andan och bli starkt berörda. Den som kan återge denna berättelse är ingen annan än Claes-Göran Wetterholm, etnolog och författare, som på ett makalöst sätt och med enorm kunskap kan göra historien levande. Alla vet idag något om Estonia, men vem talar om Wilhelm Gustloff….

Affisch: Dragan Popović

Kommentarerna är avstängda