News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Halt för innebandyn

Halt för innebandyn

2023-02-05

Innebandy innan de gör halt, för golvet är för halt. Den 3 feb 2023 var  det sista chansen att se verksamheten i Ljusnarshallen på några veckor. Det hala golvet kommer att bytas ut för att förhindra skador på de som är aktiva. Greppet på golvet är alldeles för dåligt. Det är farligt för klubblagen att spela där. Nu är det fredagskväll och ett derby i Byn. Kopparberg BK mot WSK Lindesberg. Innebandy är Sveriges största inomhussport med över 110 000 licensierade spelare. Hur stort är månne målet? Innermått 160 X 115 cm. 63 X 45 tum. Jämförelse med ishockeymålet som är 72 X 48 tum. Bollen har en diameter på 72 mm. Det är 26 hål. Det kan man inte se på långt håll. Dags att vässa pennan för att skriva ner det som händer. Oj, vad fort det går. Hinner inte att skriva. Det får bli några bilder som fångar situationerna i full fart. Med andra ord: Korta slutartider, men ändå lite suddiga. Dags för en höghastighetskamera.


Mål till hemmalaget genom 13 Elliot Martinsson, ass 12 Oliver Hedborg båda utanför bilden. Men i bakgrunden finns Klubbnamnet.

Gästernas målvakt Kristoffer Pettersson kan bara konstatera faktum.

Bollen som syns vid målvaktens fot är på väg in i mål.

Kvittering till 2-2 genom 6 Max Lundberg, ass 19 Markus Jansson. Nr 13 Elliot Martinsson har redan grattat till målet.

Hemmamålvakten, Per Hedlund, har ögonkontroll på nästa allt. Men, men….

Gästerna gör 2-3 genom 76 Noah Karlsson, ass 33 Anton Eriksson.

Kaptenen 16 Andreas Rosenborg manar på sina ”gubbar”. Hemmalaget gick upp till 5 – 5 men gästerna drog det längsta strået. Efter tre perioder är det 7 – 13. Publiksiffran var cirka 70 stycken.

Länk till Statistik :http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=1256138
Nästa investering i Ljusnarshallen, av kommunen, borde vara högtalaranläggningen. Det var tyvärr mera oljud än ljud enligt mitt förmenande.

Foto och text: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda