News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Håll igång i Kumlaskogen

Håll igång i Kumlaskogen PRO-reseansvariga bjöd på sommarfest

18-07-12
a

Som ett tack till alla som deltagit i våra resor och stöttat oss under året ville vi ge tillbaks lite av er generositet, och då kom tanken om Stora Kumlan upp. Sagt och gjort. Planeringen startade och under resans gång fick vi erbjudande av underhållning från oväntat håll.

Det var bara att ställa in alla lekar och göra om planen och jag tror att det blev till det bättre av ovationerna att döma, kanske för att det handlade om en skogens man nämligen ett utdrag ur Pepparns lite brokiga liv och leverne.

c

Per Zetterlund från Linde har ägnat mycket tid till källforskning, för att sedan sammanställa till en föreläsning som var dubbelt så lång som de två timmar vi fick höra.

DSCN0144

DSCN0143

Eftersom jag råkar känna både Pelle och Nisse och hästen, vet jag att det inte saknades stoff.

Men för att ta det från början var det som vanligt, ordna buss beställa fika med mera. Allt eftersom telefonen gick varm hos Sostrålen, fick nya beställningar göras tills vi närmade oss gränsen för vad myndigheterna godkänt för det gamla Folkets Hus brandsäkerhet.

Jag blev lite överraskad att vi har så många resenärer. Hoppas att alla ringer på våra nya resor, som vi kommer att ordna.

102_0102

Många kom i egna bilar och fick lite förtur att hugga in på Budapestbakelserna och kaffe.

Det dröjde inte länge förrän ett brummande i skogen avslöjade att bussen kom med den stora massan, som vi naturligtvis tog emot med stora famnen. Tjugo personer till och vi hade fått sätta lapp på luckan, eftersom gränsen gick vid etthundrafemtio.

102_0105

Ingen blev utan och jag tror alla fick plats. Några ville sitta ute i det fria, så allt ordnade sig.

102_0103

Under kaffedrickningen fick alla som ville delta i en typ av tipspromenad, som bestod i att identifiera gamla konstnärer från Ljusnarsberg från ett antal tavlor som fanns uppsatta på väggen. Det var tydligen inte så lätt, eftersom endast en person kunde pricka in alla rätt.

102_0116

En timme försvann i ett huj och med hjälp av några raska pensionärer plockades bord och kärl bort för att ersättas av bänkar. som åhörarna kunde sätta sig i för att lyssna till föredraget, som mer eller mindre trollband publiken.

b

I köket var det full fart på disk och tork. Men var fanns alla gubbarna? Fick de inte vara med, utan ansågs vara i vägen bara? (Red amn.)

e

102_0108

102_0107

102_0111

I halvtid nämndes ordet varm korv och genast uppstod en jättekö för att inmundiga en korv med bröd.

f

Innan akt två hälsades Willy och Kaija välkommen hem med en blomsterbukett.

102_0114

Även Per fick lite grönt. Historien om Pepparns bravader avslutades med att Christer avtackade både Per och huvudpersonerna, det vill säga de inbjudna resenärerna.

DSCN0142

102_0112

Lottvinnare fick även sitt.

Christer informerade även om en resa till Mora tillsammans med Grängesbergarna, samt om vår tredagarsresa till Vättern Runt, som blir den sista juli.

TYVÄRR HAR FYRA PERSONER VARIT TVUNGNA ATT HOPPA AV! TA CHANSEN ATT FÖLJA MED! RING SNARAST DET BRÅDSKAR!

Ett stort tack till dem som, höll med mig, att det skulle bli bra väder.

Medarrangör text Leif i Nittkvarn
Foto Leif och Kimmo

Kommentarerna är avstängda