News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Guldresultat

Guld åt alla!

14-08-17

_DSC8605

Medalj åt alla! Så blev det i alla fall i barnklassen av Guldvaskar-VM, även fast man även där hade en inbördes placering. Bäst i barnklassen blev i alla fall Florian von Krüchten från Tyskland som visar sin guldmedalj här.

_DSC8599

Tredje plats och bronsmedalj blev det för Måns Lassfolk från Kopparberg. Han hade bara tränat i en vecka, men så hade han inte vilken tränare som helst, utan pappa som själv blev världsmästare 1991 då tävlingarna gick i Bångbro, i nybörjarklassen förvisso – men ändå.

_DSC8666

Även andraplatsen gick för övrigt till Sverige genom Christian Urhammar.

Andra duktiga svenska barn och ungdomar är Clara Salander, samt Patrick, Måns och Alfons Höök. Den senare kan ni se vaska på ett av filmclipen.

Kopparbergarn gratulerar alla de unga, men för många är naturligtvis de individuella tävlingsklasserna för vuxna de mest intressanta och det finns fler medaljörer med hemmaprofil att gratulera. Förutom Ulla och Ken Karlsson som vi nämnde i går, vill vi självklart lyfta fram Mattias Kroon, som vann herrklassen.

_DSC8744

Mattias är ju från Grängesberg, så hans prestation innebar ju i praktiken ännu en hemmaseger.

_DSC8712

Stig Söderlunds silvermedalj i veteranklassen gläder oss också mycket. Hur många guldvaskarmedaljer han kammat hem genom åren vet han väl knappt själv.

I skrivande stund har vi inte tillgång till kompletta resultatlistor, så förlåt alla ni som inte kommit med i detta reportage, men ni är värda ett stort och varmt tack för er insats.

Men det är inte bara de tävlande som fanns i våra tankar när vi skriver ”Guld åt alla!” Vi tänker också på alla arrangörer som planerat och genomfört världsmästerkapet på ett föredömligt sätt. Och alla frivilligarbetare som svarat för service och praktiskt arbete under tävlingsdagarna – Era insatser är sannerligen också guld värda!

I tre år har förberedelsearbetet varit igång, och förra årets SM-tävlingar skulle ge lite försmak av vad som komma skulle. Men ingen kunde väl tro att ett VM-arrangemang skulle vara så mycket större, så mycket mer än bara tävlingarna. Kopparbergar återkommer till att berätta mera om vad som försiggått under Guld-Rush på tävlingsområdet , i tältet och i omgivningarna.

Text och foto: Björn Öringbäck, Wilhelm Wilksen. Videoclip Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda