News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Guldkorn på Cassels

Guldkorn på Cassels

14-11-21

DSC_0139

”Guldkorn från Operans värld” var namnet på den föreställning som i söndags gavs på Cassels. Musik av bland andra Mozart, Verdi och Puccini framfördes med de kända operasångarna Charlotta Larsson och Stefan Dahlberg samt Ljusnarsbergs egen Percy Helin, som tidigare presenterats under ”Profilen” i Kopparbergarn.

DSC_0158

Om Percys insats skriver Dala Tidningar så här:

” Percy Helin har under många år ansvarat för violastämman i orkesterföreningen men även tagit sånglektioner av Curt Appelgren, dagens programpresentatör. Percy har gjort stora framsteg som sångare och fick nog för första gången, dels framföra operamusik offentligt och dels motta stående publikovationer för sina framträdande.

DSC_0179

Prologue ur operan Pajazzo och den icke operabaserade Till havs av Gustaf Nordqvist bidrog till detta. Percy blir en stor sångtillgång vid orkesterns fortsatta konserterande.”

Medverkade gjorde också Grängesbergs Orkesterförening, Chorum Canticum och Grangärde Kyrkokör. Dirigent var Erik Nordström och presentatör var Curt Appelgren.

För Kopparbergarns räkning besökte Gunnar Björkman föreställningen, och här nedan presenterar vi några fler av hans bilder därifrån.

DSC_0146 DSC_0184 DSC_0210 DSC_0188 DSC_0167

Text: Björn Öringbäck

Foto: Gunnar Björkman

 

Kommentarerna är avstängda