News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Guld till Dennis Fältström

Guld till Dennis Fältström

15-19-08
DSC00411

Han har gjort det igen! Antagligen har ni både sett och smakat på Dennis varmrökta regnbåge, som är så fantastiskt god. Även i år kom Ställbergs Rökeri på första plats med sin varmrökta regnbåge och kammade hem guldet i Öppna SM i mathantverk 2015. Här är motiveringen:
Traditionellt hantverk med finstämd rökighet och perfekt sälta. Mjäll och elegant konsistens. Saftig med naturlig fisksmak.

Det är rejäl konkurrens i den här tävlingen. Man tävlar i mejeri, Charkuteri, Fiskförädling, Bageri, Bär,- frukt- och grönsaksförädling och Innovativt mathantverk. Det finns deltagare från alla län i Sverige och med är också Åland, Finland och Norge.

Men Dennis visade var skåpet ska stå, när det gäller att röka fisk. Av honom kan man ju köpa fler sorter också, om man åker upp till Ställberg och den lilla gårdsbutiken. Så fanns han ju på Kopparbergsmarken också och sålde sina produkter.

Han är inte ensam på gården, så om du gillar choklad eller blommor eller sylt av olika slag, så kan du få ett bra utbyte av resan till Dennis och Ingela Bornström, hans livskamrat och delare av intresset att förädla naturens tillgångar.

De har en FB-sida här: Ställbergs rökeri och skafferi

Text: Inger Aftonljus
Foto: Arkivbild (Sture Ekmark)

 

 

Kommentarerna är avstängda