News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Gubbarnas lek i Yxsjöberg

Gubbarnas lek i Yxsjöberg

2021-06-21

Tänk att få drömma sig tillbaks till ungdomen tider. Det var precis det dom hände i lördags, strax innan regn och åskan tog över. Och vad finns det som var så lockande? Naturligt vis var det illaluktande bensin och blårök från drygt ett sextiotal mopeder i alla färger och utförande.

I god tid började gubbar med fyrtio, femtio år gamla mopeder samt hjälmar som varit med om det mesta droppa in. De flesta såg i alla fall ut som om medelåldern passerats, när dom nu kom för att deltaga i ett mopedrally av det mera lekfulla sättet.

Anmälningsavgiften var inget man behövde tveka för. Här gällde det bara att ställa upp.

En som stack ut var den gentleman som var rallyts äldste och som sig bör också hade den äldsta mopeden. 
Jalle som han kallas med rötter däruppe i urskogen har deltagit i många rallyn. Han kunde naturligtvis inte åka lika fort som vissa andra trimmade mopeder, men det fanns en annan finess med det här.

Det var inte den som åkte fortast som vann, utan fru fortuna bestämde den saken. Och se vem som hade tumme med henne, jo den enda kvinnan av de drygt sextio deltagarna.

Inte undra på, att Jane Ekehof från Säfsen sken i kapp med solen, när hon hämtade priset från ett stort prisbord. Var säker på att hon startar nästa år, eller som hon sa, att det känns rätt bra att slå gubben Mats, som inte var sämre karl än att han tackade arrangörerna till ett bra arrangemang, trots att han fick stryk.

Kanske att alla hamburgarna och korven smakade bra som alla fick ta del av efter halva sträckan samt även en kaffeskvätt. Efter sista deltagarna kommit i mål, även han som fick åka släpvagn, skingrades ett skapligt prisbord lagom till regn och åska, som lyckats hålla sig undan under dagen kom.

Efter tävlingen kunde man se grupper snacka och beundra varandras mopeder och skiljas med ett: ”Hej vi ses på nästa rally!” Det är entusiaster det. Jag måste dra fram min gamla DBS och slå i lite bensin känner jag.

Text o foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda