News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Grötfest i Hörken

PROs grötfest i Hörken

2018-12-06

  

Den årliga traditionen när naturen är mörk och dyster inträffade i dag, onsdag.
Naturligtvis är det julgröten som inmundigas. Ett tjugofemtal uppklädda pensionärer samlades i det gamla ambulansgaraget i Hörken för att slå bort några timmar med glada vänner och inta den alldeles nykokta gröten.

I god tid anlände ett gäng spelemän med en massa instrument. När alla kablar och en massa dragspel kommit på plats hälsade Pros ordförande i Hörken välkommen till bords och mötet kunde börja.

Musikanterna presenterade sig som Roys Boys och det kunde inte börjat bättre. De tre spelemännen sjöng nämligen a cappella en sång om Hörksälva som börjar straxt utanför fönstren. Ribban var satt och dom började med enradigt dragspel för att arbeta sig upp med två och treradiga spel för att till slut slänga in både nyckelharpa och gitarrer.

Dom behärskade alla sorters instrument. Helt hänförda följde åhörarna den ena låten efter den andra. Det verkade inte finnas nån avstängningsknapp!

Till slut gjorde dom oss sällskap med gröten i alla fall.

Det dröjde inte länge innan visor och låtar som passar till oss som kommer från skogarna kom igång igen. Det känns skönt att få höra riktig musik för en gångs skull.

Mörkret hade sänkt sig utanför men festen fortsatte oförtrutet, vinster på lotteri delades ut, kaffe med duppa kom också fram. Till slut var även denna fest över musikanterna fick en blomma ,vi hade fått en verkligt trevlig afton och är det bara att vänta på nästa år.
Text o foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda