News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Grillfest på Solstickans dagliga verksamhet

Grillfest på Solstickans dagliga verksamhet

14-05-31
På Solgården finns Solstickans dagliga verksamhet för tre omsorgsboenden, Bergsmansvägen, Kata och Ängen. Den 28 maj hade man grillfest och underhållning och trots blåst och lite kalla vindar, samlades man och hade trevligt.

_DSC7979

En av grillarna var sprillans ny och Rune Karlsson berättade att han satt ihop den.

_DSC7991

Två grillar kördes igång och det fanns både korv och hamburgare att få tillsammans med en massa tillbehör. Margareta sköter hamburgarna och Eira korvarna.

_DSC7990

Alla ville ha ”extra allt” och även Kopparbergarns redaktörer fick smaka.

_DSC7982

Margareta Emnegard har varit chef här i nästan 10 år och trivs väldigt bra med jobbet. Hon har sysslat med liknande verksamhet tidigare och hon är också verksam i socialpsykiatrin. Hon berättade att man har en sådan här grillkväll nån gång per år och man ordnar också utflykter. Man är 25-30 anställda och 25 personer är sysselsatta i dagverksamheten.

_DSC7994

Det blev fart på alla fixare. Rosa lägger på så mycket hon får plats med på korven innan den ska till väntande ”gäster”.

_DSC7996

Solen sken och det blev riktigt fint på gården, där alla fick plats.

_DSC7999

Nilsgunnar Björkman visade att det finns ett loppis på Solgården. Här fanns en fin burk med lock, som genast blev inhandlad.

_DSC8003

Så gick man in och det blev underhållning av Magnus Carli och Jimmy Gustavsson. Det var låtar som flera kunde hänga med på och rummet riktigt gungade av musik och taktklappningar.

_DSC8014

Till musiken serverade man kaffe och Gunilla hällde i och delade ut. Det märktes att det här var ett uppskattat initiativ.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

 

 

Kommentarerna är avstängda