News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Golftjejer på Klacken

Golfen satsar på tjejer

15 – 02 – 02
IMG_4270

I helgen samlades ett trettiotal golfintresserade tjejer från hela Örebro län på Klacken, men inte för att spela golf, utan för att utöva vinteraktiviteter tillsammans och umgås med varandra. Den yngsta av deltagarna är bara nio år, medan de övriga är mellan 10 och femton.

Ungdomar i den åldern genomför naturligtvis inte en sådan här aktivitet på egen hand, utan arrangemanget är ett led i projektet Golftjej Örebro som omfattar hela länet. Projektet riktar sig till alla tjejer upp till 21 år som vill vara med, och som spelar, eller tänker börja spela golf. Man behöver inte vara medlem i någon klubb och projektet är en gemensam satsning av alla golfklubbar/golfanläggningar i Örebro Län.

Bakom satsningen står Örebro Läns Golfförbund och Svenska Golfförbundet, som också står för en del av kostnaderna. Projektledare är Anna Dahlberg-Söderström (i röd jacka) och hon berättar för Kopparbergarn:

FullSizeRender1

– Golftjej Örebro är en helårssatsning. Under året ska var och en av länets tio klubbar ordna varsin aktivitet för alla tjejerna på respektive golfklubb/golfanläggning. Åtta stycken tävlingar ska genomföras och i vecka 36 åker ordnas en resa till Europatourtävlingen Helsingborg Open.

– Vi ska satsa på tävlingar, säger Anna. Bland annat ska Golftjej Örebro utmana de vuxna kvinnorna i Golfdam Örebro. Och det blir deltagande i fyra Scandinavia Tour District tävlingar och fyra scramble tävlingar.

– Förra året hade vi bland annat mörkergolf  med marschaller som lyste upp banorna, självlysande bollar och upplysta flaggor vid kopparna. Vi hade golfträning en heldag och en hel baddag, spa med inomhustävling och bankett med trollkarl och liveband samt ett tredagarsläger i Degerfors.

FullSizeRender2

– Här i Gillersklack har vi förstås i första hand satsat på skidåkning, men vi har hunnit med mycket annat roligt också.

_DSC9859a

Att det har varit en rolig helg intygar också några av deltagarna, som efter söndagens lunch äntligen fått en stund över att kolla sina mobiler.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda